Марио, трчи или на клупу!

"Мораће да се навикне на то", категоричан је тренер Ливерпула Брендан Роџерс.

Фудбал 26.12.2014 | 18:00
Марио, трчи или на клупу!

Никада није био баш најстандарднији у форми. Али су ти ретки тренуци инспирације били толико очаравајући да су му несташлуци годинама толерисани. На Енфилду међутим није било тих чаробних потеза. Брендан Роџерс нема разлога да трпи Марија Балотелија, па се чини да ће вечити таленат из Италије морати или да пронађе други клуб или да се помири са чињеницом да никада неће бити међу највећим асовима фудбалске игре.

Јер...
"Клупа је нешто на шта ће морати да се навикне", децидан је шеф струке Редса, који у последње време у сам шпиц гура Рахима Стерлинга, док би ускоро на располагање требало да му се стави и Данијел Стариџ.

У формацији 3-4-2-1 за Балотелија у оваквој форми једноставно нема места. Роџерс захтева пресинг на последњу линију противника. Марио није навикао на толико трчања. Од 8. новембра је уписао само један наступ за Редсе. После овакве претње Роџерса требало би да је схватио да му Ливерпул неће довека излазити у сусрет.

Одлазак се све чешће помиње. Заинтересованих клубова је на претек, уосталом одличан је то маркетиншки потез. Последњих дана Балотели се понајвише доводио у везу са Сампдоријом, која би заузврат Ливерпулу уступила аргентинског голмана Серхија Ромера, али је та прича на дугачком штапу. Као и Балотелијева будућност на Енфилду.
"Најбољи смо када смо агресивни. И зато треба да нађемо начин да вратимо тај темпо у нашој игри. То је од круцијалног значаја за нас. За тако нешто неопходан је и агресиван притисак у самом шпицу. Играчи се полако навикавају на то. У супротном ће се навикавати на нешто друго. А ово није баш Балотелијев стил игре. Он је неко ко је најбољи када је у или око казненог простора. Он једноставно није навикао на овај интензитет", без длаке на језику ће Роџерс, па стичемо утисак да покушава да Италијану наговести да би растанак био најбоље решење за обе стране.

Коментари / 0

Оставите коментар