Mario, trči ili na klupu!

"Moraće da se navikne na to", kategoričan je trener Liverpula Brendan Rodžers.

Fudbal 26.12.2014 | 18:00
Mario, trči ili na klupu!

Nikada nije bio baš najstandardniji u formi. Ali su ti retki trenuci inspiracije bili toliko očaravajući da su mu nestašluci godinama tolerisani. Na Enfildu međutim nije bilo tih čarobnih poteza. Brendan Rodžers nema razloga da trpi Marija Balotelija, pa se čini da će večiti talenat iz Italije morati ili da pronađe drugi klub ili da se pomiri sa činjenicom da nikada neće biti među najvećim asovima fudbalske igre.

Jer...
"Klupa je nešto na šta će morati da se navikne", decidan je šef struke Redsa, koji u poslednje vreme u sam špic gura Rahima Sterlinga, dok bi uskoro na raspolaganje trebalo da mu se stavi i Danijel Staridž.

U formaciji 3-4-2-1 za Balotelija u ovakvoj formi jednostavno nema mesta. Rodžers zahteva presing na poslednju liniju protivnika. Mario nije navikao na toliko trčanja. Od 8. novembra je upisao samo jedan nastup za Redse. Posle ovakve pretnje Rodžersa trebalo bi da je shvatio da mu Liverpul neće doveka izlaziti u susret.

Odlazak se sve češće pominje. Zainteresovanih klubova je na pretek, uostalom odličan je to marketinški potez. Poslednjih dana Baloteli se ponajviše dovodio u vezu sa Sampdorijom, koja bi zauzvrat Liverpulu ustupila argentinskog golmana Serhija Romera, ali je ta priča na dugačkom štapu. Kao i Balotelijeva budućnost na Enfildu.
"Najbolji smo kada smo agresivni. I zato treba da nađemo način da vratimo taj tempo u našoj igri. To je od krucijalnog značaja za nas. Za tako nešto neophodan je i agresivan pritisak u samom špicu. Igrači se polako navikavaju na to. U suprotnom će se navikavati na nešto drugo. A ovo nije baš Balotelijev stil igre. On je neko ko je najbolji kada je u ili oko kaznenog prostora. On jednostavno nije navikao na ovaj intenzitet", bez dlake na jeziku će Rodžers, pa stičemo utisak da pokušava da Italijanu nagovesti da bi rastanak bio najbolje rešenje za obe strane.

Komentari / 0

Ostavite komentar