Бомба! Митровић мијења Тореса у Милану?!

Још раније се спекулисало да би српски нападач могао да обуче дрес Росонера, сада та опција делује много реалније.

Фудбал 26.12.2014 | 17:40
Бомба! Митровић мијења Тореса у Милану?!

Александар Митровић у Милану! За сада само једна од потенцијалних бомби зимског прелазног рока. Али, од овога јутра и опција о којој се све гласније прича на Апенинима.

Интерес Милана за Митрогола није споран. Већ дуже време Росонери снимају српског нападача из Андерлехта. Али, Милан последњих година не издваја новац за скупа појачања, што Митровић у овом тренутку свакако јесте. Познато је да Андерлехт има намеру да сруши рекорд Белгије када буде продавао Митрогола. Да подсетимо да је трансфер Лукакуа у Челси износио 22,5 милиона евра, па сами закључите колико ће Краљевски клуб тражити за Србина. Али, њихове жеље су једно, реалност је друго. Колико год да је Митровић талентован још није достигао цену од преко 20 милиона европских новчаница...

Једна од вести дана у Италији је да Милан жели Митровића. Тачније, то је „подгрејана“ информација јер се и раније спекулисало о интересу Росонера за српског голгетера. Међутим, оно што је новост је да су се врата за Митров долазак на Сан Сиру одшкринула.

Милан се решио Фернанда Тореса, а најављује се и долазака Ђампаола Пацинија. Инзаги је зацементирао Паца на клупу, није му пружао шансу, односи између њих двојице су затегнути и тражи се нова средина за италијанског шпица. Торес и Пацини су једини класични нападачи које је Пипо имао на располагању. О Нијангу да не говоримо, њега нема у било каквој озбиљној рачуници. Одласком Пацинија ослободило би се и 2,7 милиона евра у годишњем буџету колико износи плата италијанског нападача. Нема сумње да је нападач Митровићевог профила неопходан Росонерима. Менаџер нашег репрезентативца Ненад Јестровић је још раније потврдио интерес Милана и Митровићеве афинитете ка Серији А.

Јасно је да ће Милан имати озбиљну конкутренцију у намери да доведе Србина. Бенфика и Њукасл су до сада словили као најозбиљнији кандидати. Милан може да се финансијски надмеће са Португалцима, али тешко са Енглезима јер Њукасл сигурно може да плати јаче обешетећење и понуди играчу боље услове.

Италијански медији преносе да је Милан спремио и прву понуду. Наравно, по Галијанијевом стандардном обичају у последњих неколико година, реч је о позајмици. До краја сезоне, с тим што би у уговор била убачена откупна клаузула од 15 милиона евра. Цифра која би Белгијанце натерала на озбиљно размишљање. Галијани је и претходних година правио сличне егзибиције и доводио добре играче на позајмицу. А, није искључено да Берлускони као у случају Балотелија пре две године завуче руку у џеп и обрадује навијаче једним скупим појачањем.

Андерлехту није у интересу да у јануару остане без најбољег стрелца и играча пред наставак борбе у Лиги Европе и на домаћем фронту. Али, и Галијанију је јасно да би даљим отезањем ризиковао да Митровићева цена скочи и да Србин наредног лета буде недодирљив за Ресонере.

Ако се неке ствари поклопе, од наредног јануара би могли да видимо најбољег српског нападача у дресу Милана. Такође и дрес са бројем 45 је слободан од када се Балотели летос преселио у Ливерпул. Митровић би био био идеално појачање за Милан, а у перспективи и луксузна роба за продају попут Тијага Силве, Каке или Шевченка претходних година.

Коментари / 0

Оставите коментар