Bomba! Mitrović mijenja Toresa u Milanu?!

Još ranije se spekulisalo da bi srpski napadač mogao da obuče dres Rosonera, sada ta opcija deluje mnogo realnije.

Fudbal 26.12.2014 | 17:40
Bomba! Mitrović mijenja Toresa u Milanu?!

Aleksandar Mitrović u Milanu! Za sada samo jedna od potencijalnih bombi zimskog prelaznog roka. Ali, od ovoga jutra i opcija o kojoj se sve glasnije priča na Apeninima.

Interes Milana za Mitrogola nije sporan. Već duže vreme Rosoneri snimaju srpskog napadača iz Anderlehta. Ali, Milan poslednjih godina ne izdvaja novac za skupa pojačanja, što Mitrović u ovom trenutku svakako jeste. Poznato je da Anderleht ima nameru da sruši rekord Belgije kada bude prodavao Mitrogola. Da podsetimo da je transfer Lukakua u Čelsi iznosio 22,5 miliona evra, pa sami zaključite koliko će Kraljevski klub tražiti za Srbina. Ali, njihove želje su jedno, realnost je drugo. Koliko god da je Mitrović talentovan još nije dostigao cenu od preko 20 miliona evropskih novčanica...

Jedna od vesti dana u Italiji je da Milan želi Mitrovića. Tačnije, to je „podgrejana“ informacija jer se i ranije spekulisalo o interesu Rosonera za srpskog golgetera. Međutim, ono što je novost je da su se vrata za Mitrov dolazak na San Siru odškrinula.

Milan se rešio Fernanda Toresa, a najavljuje se i dolazaka Đampaola Pacinija. Inzagi je zacementirao Paca na klupu, nije mu pružao šansu, odnosi između njih dvojice su zategnuti i traži se nova sredina za italijanskog špica. Tores i Pacini su jedini klasični napadači koje je Pipo imao na raspolaganju. O Nijangu da ne govorimo, njega nema u bilo kakvoj ozbiljnoj računici. Odlaskom Pacinija oslobodilo bi se i 2,7 miliona evra u godišnjem budžetu koliko iznosi plata italijanskog napadača. Nema sumnje da je napadač Mitrovićevog profila neophodan Rosonerima. Menadžer našeg reprezentativca Nenad Jestrović je još ranije potvrdio interes Milana i Mitrovićeve afinitete ka Seriji A.

Jasno je da će Milan imati ozbiljnu konkutrenciju u nameri da dovede Srbina. Benfika i Njukasl su do sada slovili kao najozbiljniji kandidati. Milan može da se finansijski nadmeće sa Portugalcima, ali teško sa Englezima jer Njukasl sigurno može da plati jače obešetećenje i ponudi igraču bolje uslove.

Italijanski mediji prenose da je Milan spremio i prvu ponudu. Naravno, po Galijanijevom standardnom običaju u poslednjih nekoliko godina, reč je o pozajmici. Do kraja sezone, s tim što bi u ugovor bila ubačena otkupna klauzula od 15 miliona evra. Cifra koja bi Belgijance naterala na ozbiljno razmišljanje. Galijani je i prethodnih godina pravio slične egzibicije i dovodio dobre igrače na pozajmicu. A, nije isključeno da Berluskoni kao u slučaju Balotelija pre dve godine zavuče ruku u džep i obraduje navijače jednim skupim pojačanjem.

Anderlehtu nije u interesu da u januaru ostane bez najboljeg strelca i igrača pred nastavak borbe u Ligi Evrope i na domaćem frontu. Ali, i Galijaniju je jasno da bi daljim otezanjem rizikovao da Mitrovićeva cena skoči i da Srbin narednog leta bude nedodirljiv za Resonere.

Ako se neke stvari poklope, od narednog januara bi mogli da vidimo najboljeg srpskog napadača u dresu Milana. Takođe i dres sa brojem 45 je slobodan od kada se Baloteli letos preselio u Liverpul. Mitrović bi bio bio idealno pojačanje za Milan, a u perspektivi i luksuzna roba za prodaju poput Tijaga Silve, Kake ili Ševčenka prethodnih godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar