Видео: Бајерн је постао Барселона!

Ћави Алонсо предводи Баварце са 1554 успешних додавања, док је Данте процентуално најбољи са 90,33 одсто.

Фудбал 26.12.2014 | 17:20
Видео: Бајерн је постао Барселона!

На листи десет најуспешнијих додавача Бундеслиге налази се осам фудбалера Бајерна из Минхена. Међу Баварце су залутали само Мергим Маврај из Мајнца на шестој позицији, и Луиз Густаво (бивши играч Бајерна) на деветој.

Колико се само скептика и критичара појавило када је Гвардиола преузео Бајерн. Нарочито после страховите сезоне какву су Баварци имали пре но што је Пеп стигао у Минхен. Говорили су да тики-така не може да успе у Немачкој, да Бајерн није тим за такав начин игре, а Гвардиола је ћутао, климао главом, и радио оно што најбоље уме - стварао непобедив тим.

Истина, Реал Мадрид је на бруталан начин срушио снове Бајерна о одбрани Лиге шампиона прошле сезоне, и тај пораз је у доброј мери бацио мрљу на све што су Баварци остварили у Бундеслиги.

Освојили су титулу седам кола пре краја шампионата - рекорд. освојили 47 бодова у првом делу сезоне - рекорд. Остварили 29 победа у сезони - рекорд. Победили 19 узастопних утакмица - рекорд. Примили су свега четири гола у полусезони - рекорд. Можемо закључити да је сезона Бајерна ипак била успешна, а ова делује као да ће бити још боља.

Кључ успеха Гвардиолиног тима је као и у Барселони - беспрекорна пас игра. У смирај летњег прелазног рока, Пепу је испуњена велика жеља, доведен је Ћаби Алонсо. Генијални Ћаби Алонсо, који је врло брзо постао диригент Бајерна. Комплетирао је 1554 пасова ове сезоне у Бундеслиги, убедљиво највише, уз стравичан проценат успешности од 90 одсто. Границу од хиљаду је прешао само још Данте са 1065.

И док се Бекенбауер, Румениге и Замер снебивају због „досадног” Бајерна, Гвардиолино ремек дело обара рекорде, поиграва се са ривалима у Бундеслиги, и највећа је претња Реалу у Европи. Све захваљујући тики-таки. Па ако вам је мило да пљунете Каталонца и његову филозофију назовете проваљеном, пазите се, можда као 2011. са Барсом, освоји све.

Коментари / 0

Оставите коментар