Video: Bajern je postao Barselona!

Ćavi Alonso predvodi Bavarce sa 1554 uspešnih dodavanja, dok je Dante procentualno najbolji sa 90,33 odsto.

Fudbal 26.12.2014 | 17:20
Video: Bajern je postao Barselona!

Na listi deset najuspešnijih dodavača Bundeslige nalazi se osam fudbalera Bajerna iz Minhena. Među Bavarce su zalutali samo Mergim Mavraj iz Majnca na šestoj poziciji, i Luiz Gustavo (bivši igrač Bajerna) na devetoj.

Koliko se samo skeptika i kritičara pojavilo kada je Gvardiola preuzeo Bajern. Naročito posle strahovite sezone kakvu su Bavarci imali pre no što je Pep stigao u Minhen. Govorili su da tiki-taka ne može da uspe u Nemačkoj, da Bajern nije tim za takav način igre, a Gvardiola je ćutao, klimao glavom, i radio ono što najbolje ume - stvarao nepobediv tim.

Istina, Real Madrid je na brutalan način srušio snove Bajerna o odbrani Lige šampiona prošle sezone, i taj poraz je u dobroj meri bacio mrlju na sve što su Bavarci ostvarili u Bundesligi.

Osvojili su titulu sedam kola pre kraja šampionata - rekord. osvojili 47 bodova u prvom delu sezone - rekord. Ostvarili 29 pobeda u sezoni - rekord. Pobedili 19 uzastopnih utakmica - rekord. Primili su svega četiri gola u polusezoni - rekord. Možemo zaključiti da je sezona Bajerna ipak bila uspešna, a ova deluje kao da će biti još bolja.

Ključ uspeha Gvardiolinog tima je kao i u Barseloni - besprekorna pas igra. U smiraj letnjeg prelaznog roka, Pepu je ispunjena velika želja, doveden je Ćabi Alonso. Genijalni Ćabi Alonso, koji je vrlo brzo postao dirigent Bajerna. Kompletirao je 1554 pasova ove sezone u Bundesligi, ubedljivo najviše, uz stravičan procenat uspešnosti od 90 odsto. Granicu od hiljadu je prešao samo još Dante sa 1065.

I dok se Bekenbauer, Rumenige i Zamer snebivaju zbog „dosadnog” Bajerna, Gvardiolino remek delo obara rekorde, poigrava se sa rivalima u Bundesligi, i najveća je pretnja Realu u Evropi. Sve zahvaljujući tiki-taki. Pa ako vam je milo da pljunete Katalonca i njegovu filozofiju nazovete provaljenom, pazite se, možda kao 2011. sa Barsom, osvoji sve.

Komentari / 0

Ostavite komentar