НБА: ЛеБрон се вратио у Мајами и изгубио!

ЛеБрон Џејмс вратио се у Мајами први пут откако је напустио Хит и доживео пораз са својим Кливленд Кавалирсима 101:91. Лидер НБА лиге Голден Стејт Вориорси доживели су други пораз у само три дана у Лос Анђелесу. Иако су без Кобија Брајанта савладали Голден Стејт, Лос Анђелес Лејкерси су у Чикагу показали да су потпуно немоћни без своје прве звезде.

Кошарка 26.12.2014 | 11:00
НБА: ЛеБрон се вратио у Мајами и изгубио!

Џејмс је имао 30 поена уз 8 асистенција против клуба са којим је три пута био шампион, али су његови бивши саиграчи ипак били бољи.

Двејн Вејд постигао је 23 од 31 поена у првом полувремену, док је Луол Денг имао 25 поена уз по 8 скокова и асистенција.

Мајами је показао да никад неће заборавити шта је добио у претходне четири године од Џејмса, па га је арена дочекала аплаузом.

"Тешко је играти у оваквим условима. Навикнеш да играш обичне утакмице, а онда дође једна оваква, као што је била и прва утакмица по повратку у Кливленд. Веома је тешко. Било је веома емотивно, провео сам четири године овде, они су и даље моји људи. Имао сам лептириће у стомаку", рекао је Џејмс.

После Лејкерса, Вориорсе су у Стејплс центру надиграли и Клиперси, који су предвођени Џамалом Крофордом славили 100:86.

Вориорси су имали поен предности на полувремену, али је Крофорд убацио 12 од своја 24 поена у последњем периоду за тријумф домаћина.

Сјајно га је пратио Крис Пол са 22 поена, 7 скокова и само 4 асистенције, док је с друге стране Стефон Кари био далеко од свог овосезонског просека са тек 14 поена. Ипак, имао је 9 скокова и 7 асистенција.

Први пут у сезони Вориорси су шутирали мање од 50% из игре, погодили су тек 39% шутева. С друге стране, Клиперси су славили после два узастопна пораза и на прави начин отворили серију од девет мечева код куће.

Блејк Грифин је постигао 18 поена уз 15 скокова, док је ДеАндре Џордан додао 14 поена уз 12 ухваћених лопти. Клеј Томпсон је постигао 15 поена за Вориорсе.

"Језераши" су доживели убедљив пораз од Булса 113:93, а решења нису имали за свог бившег играча Пауа Гасола који је постигао 23 поена уз 13 скокова.

"Било је чудно. Наравно, веома емотиван меч за мене јер сам играо против тима у којем сам провео много година и прошао доста тога", рекао је Гасол, који је два пута био НБА шампион са Лејкерсима, а летос се преселио у Чикаго.

Шпанца су сјајно пратили Џими Батлер са 21 поеном, те Дерик Роуз са 20 уз 6 асистенција. Булси су успели да испусте 16 поена предности из друге четвртине, али су са 30:16 у последњој рутински славили против Лејкерса.

Коби Брајант је пропустио други узастопни меч, а у четвртом поразу у последњих пет утакмица истакао се Весли Џонсон са 19 поена, док је Ед Дејвис убацио 13 уз 14 скокова.

НБА, парови:
Мајами – Кливленд 101:91
Чикаго – ЛА Лејкерс 113:93
ЛА Клиперс – Голден Стејт 100:86
Њујорк – Вашингтон 91:102
Сан Антонио – Оклахома Сити 106:114

Коментари / 0

Оставите коментар