NBA: LeBron se vratio u Majami i izgubio!

LeBron Džejms vratio se u Majami prvi put otkako je napustio Hit i doživeo poraz sa svojim Klivlend Kavalirsima 101:91. Lider NBA lige Golden Stejt Voriorsi doživeli su drugi poraz u samo tri dana u Los Anđelesu. Iako su bez Kobija Brajanta savladali Golden Stejt, Los Anđeles Lejkersi su u Čikagu pokazali da su potpuno nemoćni bez svoje prve zvezde.

Košarka 26.12.2014 | 11:00
NBA: LeBron se vratio u Majami i izgubio!

Džejms je imao 30 poena uz 8 asistencija protiv kluba sa kojim je tri puta bio šampion, ali su njegovi bivši saigrači ipak bili bolji.

Dvejn Vejd postigao je 23 od 31 poena u prvom poluvremenu, dok je Luol Deng imao 25 poena uz po 8 skokova i asistencija.

Majami je pokazao da nikad neće zaboraviti šta je dobio u prethodne četiri godine od Džejmsa, pa ga je arena dočekala aplauzom.

"Teško je igrati u ovakvim uslovima. Navikneš da igraš obične utakmice, a onda dođe jedna ovakva, kao što je bila i prva utakmica po povratku u Klivlend. Veoma je teško. Bilo je veoma emotivno, proveo sam četiri godine ovde, oni su i dalje moji ljudi. Imao sam leptiriće u stomaku", rekao je Džejms.

Posle Lejkersa, Voriorse su u Stejpls centru nadigrali i Klipersi, koji su predvođeni Džamalom Krofordom slavili 100:86.

Voriorsi su imali poen prednosti na poluvremenu, ali je Kroford ubacio 12 od svoja 24 poena u poslednjem periodu za trijumf domaćina.

Sjajno ga je pratio Kris Pol sa 22 poena, 7 skokova i samo 4 asistencije, dok je s druge strane Stefon Kari bio daleko od svog ovosezonskog proseka sa tek 14 poena. Ipak, imao je 9 skokova i 7 asistencija.

Prvi put u sezoni Voriorsi su šutirali manje od 50% iz igre, pogodili su tek 39% šuteva. S druge strane, Klipersi su slavili posle dva uzastopna poraza i na pravi način otvorili seriju od devet mečeva kod kuće.

Blejk Grifin je postigao 18 poena uz 15 skokova, dok je DeAndre Džordan dodao 14 poena uz 12 uhvaćenih lopti. Klej Tompson je postigao 15 poena za Voriorse.

"Jezeraši" su doživeli ubedljiv poraz od Bulsa 113:93, a rešenja nisu imali za svog bivšeg igrača Paua Gasola koji je postigao 23 poena uz 13 skokova.

"Bilo je čudno. Naravno, veoma emotivan meč za mene jer sam igrao protiv tima u kojem sam proveo mnogo godina i prošao dosta toga", rekao je Gasol, koji je dva puta bio NBA šampion sa Lejkersima, a letos se preselio u Čikago.

Španca su sjajno pratili Džimi Batler sa 21 poenom, te Derik Rouz sa 20 uz 6 asistencija. Bulsi su uspeli da ispuste 16 poena prednosti iz druge četvrtine, ali su sa 30:16 u poslednjoj rutinski slavili protiv Lejkersa.

Kobi Brajant je propustio drugi uzastopni meč, a u četvrtom porazu u poslednjih pet utakmica istakao se Vesli Džonson sa 19 poena, dok je Ed Dejvis ubacio 13 uz 14 skokova.

NBA, parovi:
Majami – Klivlend 101:91
Čikago – LA Lejkers 113:93
LA Klipers – Golden Stejt 100:86
Njujork – Vašington 91:102
San Antonio – Oklahoma Siti 106:114

Komentari / 0

Ostavite komentar