Бишевац: ОМ и ПСЖ су моћнији, али...

„Желимо да изборимо Европу, било би сјајно играти Лигу шампиона“, поручује штиопер тима са Жерлана коме је остало још пола године уговора са Лавовима.

Фудбал 26.12.2014 | 11:40
Бишевац: ОМ и ПСЖ су моћнији, али...

Табелу француског првенства као да су правили смртни непријатељи Пари Сен Жермена. Двоструки узастопни првак и убедљиво најскупљи тим Лиге 1 налази се тек на трећем месту, гледа у леђа великом ривалу Марсељу, али се осим чете Марсела Бијелсе за највеће изненађење првог круга сматра Лион, који је успео да се прогура на другу позицију са само два бода заостатка са четом са Велодрома, а једним поеном више од Светаца.

Разумљиво, доста је разлога за задовољство на Жерлану, Лавови су убедљивио најефикаснији тим лиге (40 голова), а врло добри су и у одбрани (примили 17 голова на 19 мечева) за шта велике заслуге припадају и Милану Бишевцу.
„Веома сам задовољан, имамо много разлога за то. Екипа игра добро, бележимо добре резултате, играмо леп и ефикасан фудбал, други смо у Лиги 1 после јесење сезоне.... Морамо, ипак, бити опрезни, све се јако брзо мења, час си горе час си доле. Потребно је да останемо на земљи и спремни дочекамо други део првенства,“ каже Бишевац који је због повреде пропустио почетак лиге, а онда био један од кључних играча у успесима Лиона.

Српски репрезентативац је две и по године у Лиону, има уговор до јуна и већ сад размишља о будућности, али се чини да је ближи останку на Жерлану.
„Све је могуће у прелазном року. Чуо сам да председник планира да задржи целу екипу, нема продаје играча. Можда дође само један офанзивац. Једино ако стигне веома велика понуда за играча коју клуб не може да одбије, јер је Лион много уложио у изградњу стадиона и новац му је неопходан. Међутим, ако желимо да наставимо у овом ритму било би добро да задржимо цео играчки кадар“.

Лион је четврта станица бившег штопера Црвене звезде у Француској, претходно је носио дресове Ланса, Валенсијена и Пари Сен Жермена.
„Посвећен сам Лиону и нашим резултатима. Не може да ме поремети било каква понуда, довољно сам искусан да знам како да реагујем на такве ствари. Веома сам задовољан како то функционише.“

Лион није био првак од 2008, међутим, титула није главни циљ, већ пласман у Лигу шампиона.
„Амбиције су и исте, поготово кад знамо какву је сезону одиграо Марсеј и какав је тим ПСЖ. Парижани имају проблема, не играју лепо, али су најквалитетнија екипа. Ако ухвате ритам лако ће на прво место. Желимо да изборимо Европу, било би сјајно играти Лигу шампиона, али полако, не ваља журити. У Француској свако сваког може да победи“.

Јесен у Лиону обележио је Александар Лаказет, репрезентативац Француске који је са 17 голова и први стрелац лиге.
„Имамо младу екипу, знали смо да ће медији почети да нас питају око титуле, да ће бити детаља који могу да нас поремете, али идемо корак по корак. Ако будемо први врху у марту и априлу, онда се не би треба скривати, вероваћемо да можемо до циља, до титуле“, каже Милан Бишевац.

Лион ће прву утакмицу у 2015. години играти 4. јануара у Купу Француске са Лансом, клубом у којем је Бишевац почео инострану каријеру, док првенство наставља 11. јануара када на Жерлану долази Тулуз.

Коментари / 0

Оставите коментар