Biševac: OM i PSŽ su moćniji, ali...

„Želimo da izborimo Evropu, bilo bi sjajno igrati Ligu šampiona“, poručuje štioper tima sa Žerlana kome je ostalo još pola godine ugovora sa Lavovima.

Fudbal 26.12.2014 | 11:40
Biševac: OM i PSŽ su moćniji, ali...

Tabelu francuskog prvenstva kao da su pravili smrtni neprijatelji Pari Sen Žermena. Dvostruki uzastopni prvak i ubedljivo najskuplji tim Lige 1 nalazi se tek na trećem mestu, gleda u leđa velikom rivalu Marselju, ali se osim čete Marsela Bijelse za najveće iznenađenje prvog kruga smatra Lion, koji je uspeo da se progura na drugu poziciju sa samo dva boda zaostatka sa četom sa Velodroma, a jednim poenom više od Svetaca.

Razumljivo, dosta je razloga za zadovoljstvo na Žerlanu, Lavovi su ubedljivio najefikasniji tim lige (40 golova), a vrlo dobri su i u odbrani (primili 17 golova na 19 mečeva) za šta velike zasluge pripadaju i Milanu Biševcu.
„Veoma sam zadovoljan, imamo mnogo razloga za to. Ekipa igra dobro, beležimo dobre rezultate, igramo lep i efikasan fudbal, drugi smo u Ligi 1 posle jesenje sezone.... Moramo, ipak, biti oprezni, sve se jako brzo menja, čas si gore čas si dole. Potrebno je da ostanemo na zemlji i spremni dočekamo drugi deo prvenstva,“ kaže Biševac koji je zbog povrede propustio početak lige, a onda bio jedan od ključnih igrača u uspesima Liona.

Srpski reprezentativac je dve i po godine u Lionu, ima ugovor do juna i već sad razmišlja o budućnosti, ali se čini da je bliži ostanku na Žerlanu.
„Sve je moguće u prelaznom roku. Čuo sam da predsednik planira da zadrži celu ekipu, nema prodaje igrača. Možda dođe samo jedan ofanzivac. Jedino ako stigne veoma velika ponuda za igrača koju klub ne može da odbije, jer je Lion mnogo uložio u izgradnju stadiona i novac mu je neophodan. Međutim, ako želimo da nastavimo u ovom ritmu bilo bi dobro da zadržimo ceo igrački kadar“.

Lion je četvrta stanica bivšeg štopera Crvene zvezde u Francuskoj, prethodno je nosio dresove Lansa, Valensijena i Pari Sen Žermena.
„Posvećen sam Lionu i našim rezultatima. Ne može da me poremeti bilo kakva ponuda, dovoljno sam iskusan da znam kako da reagujem na takve stvari. Veoma sam zadovoljan kako to funkcioniše.“

Lion nije bio prvak od 2008, međutim, titula nije glavni cilj, već plasman u Ligu šampiona.
„Ambicije su i iste, pogotovo kad znamo kakvu je sezonu odigrao Marsej i kakav je tim PSŽ. Parižani imaju problema, ne igraju lepo, ali su najkvalitetnija ekipa. Ako uhvate ritam lako će na prvo mesto. Želimo da izborimo Evropu, bilo bi sjajno igrati Ligu šampiona, ali polako, ne valja žuriti. U Francuskoj svako svakog može da pobedi“.

Jesen u Lionu obeležio je Aleksandar Lakazet, reprezentativac Francuske koji je sa 17 golova i prvi strelac lige.
„Imamo mladu ekipu, znali smo da će mediji početi da nas pitaju oko titule, da će biti detalja koji mogu da nas poremete, ali idemo korak po korak. Ako budemo prvi vrhu u martu i aprilu, onda se ne bi treba skrivati, verovaćemo da možemo do cilja, do titule“, kaže Milan Biševac.

Lion će prvu utakmicu u 2015. godini igrati 4. januara u Kupu Francuske sa Lansom, klubom u kojem je Biševac počeo inostranu karijeru, dok prvenstvo nastavlja 11. januara kada na Žerlanu dolazi Tuluz.

Komentari / 0

Ostavite komentar