Видео: МЈ је најбољи на ''Боксинг деј''!

За разлику од већине европских лига у којима траје зимска пауза, код Енглеза слиједи лудница. Све почиње традиционалним 'Боксинг дејом', идуће коло је већ у недјељу 28. децембра, а серија се наставља два дана касније, а траје и за Нову годину.

Фудбал 26.12.2014 | 10:20
Видео: МЈ је најбољи на ''Боксинг деј''!

Занимљив је податак како је Манчестер Јунајтед 'краљ' Боксинг Деја. Од 22 утакмице игране у том периоду, у Премијершипу, "Црвени ђаволи" су добили 19, а изгубили само једну утакмицу, 2002. од Мидлсброа (1:3).

Утакмица је одиграна на Риверсајду, творци тријумфа су били Бокшић, Немет и Жоб, док је једини гол за Ђаволе дао Гигс. На другом мјесту је Арсенал који је добио 15 од 22 утакмице игране 26. децембра. Трећи је Ливерпул, но 'редси' нису славили од 2010. године.

Од 20 клубова који су тренутно у Премијер лиги на Боксинг деј никада нису славили Барнли, Хал и Свонс Сити.

Међутим, ова три клуба су заједно одиграла тек седам утакмица. Од клубова који су одиграли најмање 19 сусрета 26. децембра, Евертон и Астон Вила имају најгори учинак у лиги. Вила је добила само три, а Евертон шест утакмица.

Легенда Ливерпула, Роби Фаулер обожавао је играти на Боксинг деј и са осам голова најефикаснији је играч. Тијери Анри и Роби Кин постигли су по седам голова. Од играча који још играју најефикаснији је нападач Арсенала, Тио Волкот са шест голова.

Коментари / 0

Оставите коментар