Video: MJ je najbolji na ''Boksing dej''!

Za razliku od većine evropskih liga u kojima traje zimska pauza, kod Engleza slijedi ludnica. Sve počinje tradicionalnim 'Boksing dejom', iduće kolo je već u nedjelju 28. decembra, a serija se nastavlja dva dana kasnije, a traje i za Novu godinu.

Fudbal 26.12.2014 | 10:20
Video: MJ je najbolji na ''Boksing dej''!

Zanimljiv je podatak kako je Mančester Junajted 'kralj' Boksing Deja. Od 22 utakmice igrane u tom periodu, u Premijeršipu, "Crveni đavoli" su dobili 19, a izgubili samo jednu utakmicu, 2002. od Midlsbroa (1:3).

Utakmica je odigrana na Riversajdu, tvorci trijumfa su bili Bokšić, Nemet i Žob, dok je jedini gol za Đavole dao Gigs. Na drugom mjestu je Arsenal koji je dobio 15 od 22 utakmice igrane 26. decembra. Treći je Liverpul, no 'redsi' nisu slavili od 2010. godine.

Od 20 klubova koji su trenutno u Premijer ligi na Boksing dej nikada nisu slavili Barnli, Hal i Svons Siti.

Međutim, ova tri kluba su zajedno odigrala tek sedam utakmica. Od klubova koji su odigrali najmanje 19 susreta 26. decembra, Everton i Aston Vila imaju najgori učinak u ligi. Vila je dobila samo tri, a Everton šest utakmica.

Legenda Liverpula, Robi Fauler obožavao je igrati na Boksing dej i sa osam golova najefikasniji je igrač. Tijeri Anri i Robi Kin postigli su po sedam golova. Od igrača koji još igraju najefikasniji je napadač Arsenala, Tio Volkot sa šest golova.

Komentari / 0

Ostavite komentar