Мурињо ''пљује'' по шпанској Примери!

На једној страни Реал, Барселона и Атлетико Мадрид, на другој Челси, Манчестер Сити и Арсенал. Чак и кад би постојала нека „вага за тачно мерење јачине фудбала“ тешко да би могло прецизно да се оцени да ли је у овом тренутку квалитетнија Примера или Премијер лига, иако нема дилеме да је реч о два најквалитетнија првенства света.

Фудбал 25.12.2014 | 22:20
Мурињо ''пљује'' по шпанској Примери!

Додуше, Жозе Мурињо сматра да су Енглези у предности и да без обзира што на Пиринејима играју званично четири најскупља фудбалера планете - Кристијано Роналдо, Нејмар, Луис Суарез и Герет Бејл - а баш је репрезентативцу Велса менаџер Челсија узвратио на тврдњу да игра у најјбољем клубу ни у најјачој лиги на свету.
„Бејл тако прича јер је у Шпанији. Поштујем Геретове речи, али и ја сам радио у Шпанији. И освојио сам првенство, па изгубио титулу, али пошто знам да направим прецизну разлику између Примере и Премијер лиге. Није баш најбоља ствар на свету кад крећеш на утакмицу и знаш да ћеш да победиш“, у свом стилу ће Мурињо.

Португалац се пре годину и по вратио на Стамфорд бриџ управо из Реал Мадрида, где је за три године освојио исто тиолико трофеја (титулу, Куп краља и Суперкуп Шпаније).
„У Шпанији сви знају да су две екипе врх. Трећи тим, попут Атлетико Мадрида, делује сјајно и заслужено је тријумфовао лане, али између Реала, Барселоне и Атлетика на једној и сваког наредног тима је велика разлика. Због тога се дешава да у Шпанији један тим освоји 100 бодова, постигне 126 голова, а у Енглеској је то немогуће. Ако би неко имао такав учинак овде онда Премијер лига не би била добро такмичење“, додао је Мурињо.

Његов Челси се после 17. кола налази на лидерској позицији Премијер лиге, има 42 бода и оваквим пролазним временом могао би до титуле са више од 90 поена. А прву прилику да увећају салдо Плавци ће имати у петак против Вест Хема на свом терену.

Коментари / 0

Оставите коментар