Murinjo ''pljuje'' po španskoj Primeri!

Na jednoj strani Real, Barselona i Atletiko Madrid, na drugoj Čelsi, Mančester Siti i Arsenal. Čak i kad bi postojala neka „vaga za tačno merenje jačine fudbala“ teško da bi moglo precizno da se oceni da li je u ovom trenutku kvalitetnija Primera ili Premijer liga, iako nema dileme da je reč o dva najkvalitetnija prvenstva sveta.

Fudbal 25.12.2014 | 22:20
Murinjo ''pljuje'' po španskoj Primeri!

Doduše, Žoze Murinjo smatra da su Englezi u prednosti i da bez obzira što na Pirinejima igraju zvanično četiri najskuplja fudbalera planete - Kristijano Ronaldo, Nejmar, Luis Suarez i Geret Bejl - a baš je reprezentativcu Velsa menadžer Čelsija uzvratio na tvrdnju da igra u najjboljem klubu ni u najjačoj ligi na svetu.
„Bejl tako priča jer je u Španiji. Poštujem Geretove reči, ali i ja sam radio u Španiji. I osvojio sam prvenstvo, pa izgubio titulu, ali pošto znam da napravim preciznu razliku između Primere i Premijer lige. Nije baš najbolja stvar na svetu kad krećeš na utakmicu i znaš da ćeš da pobediš“, u svom stilu će Murinjo.

Portugalac se pre godinu i po vratio na Stamford bridž upravo iz Real Madrida, gde je za tri godine osvojio isto tioliko trofeja (titulu, Kup kralja i Superkup Španije).
„U Španiji svi znaju da su dve ekipe vrh. Treći tim, poput Atletiko Madrida, deluje sjajno i zasluženo je trijumfovao lane, ali između Reala, Barselone i Atletika na jednoj i svakog narednog tima je velika razlika. Zbog toga se dešava da u Španiji jedan tim osvoji 100 bodova, postigne 126 golova, a u Engleskoj je to nemoguće. Ako bi neko imao takav učinak ovde onda Premijer liga ne bi bila dobro takmičenje“, dodao je Murinjo.

Njegov Čelsi se posle 17. kola nalazi na liderskoj poziciji Premijer lige, ima 42 boda i ovakvim prolaznim vremenom mogao bi do titule sa više od 90 poena. A prvu priliku da uvećaju saldo Plavci će imati u petak protiv Vest Hema na svom terenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar