Тумба: Приоритет је прелазни рок!

"Новопечени" потпредседник Партизана причао о предстојећим обавезама, међу којима су трансфер Петра Шкулетића, избор спортског директора...

Фудбал 25.12.2014 | 22:00
Тумба: Приоритет је прелазни рок!

Љубиша Тумбаковић поново је функционер Партизана.

После годину и по дана, бивши играч, тренер и спортски директор црно-белих изабран је за потпредседника клуба.

"Функција јесте нова и разумљиво је да повлачи одговорност, али су циљеви, задаци и мотиви потпуно исти као на свим претходним које сам обављао. С обзиром на то да сам био и тренер и директор и да је на тим пољима основни циљ био прављење резултата, то ће бити основна намера и и на овом послу. Уосталом, то је једино и најбоље што знам да радим и бићу максимално ангажован на том питању", изјавио је Тумбаковић.
Као потпредседник задужен за спортска питања, Тумбаковић је навео примарне циљеве.

"Прелазни рок је приоритет у овом тренутку, али треба да видимо пресек стања".

Новинаре је посебно интересовало шта ће бити са потенцијалним трансфером Петра Шкулетића у Лил.

"Оставите нам мало времена да се позабавимо том темом, с обзиром на то да смо тек именовани. Очекујем да нас на следећем састанку људи који су били у претходном сазиву Управног одбора (Маричић, Обућина, Поповић) обавесте да ли је стигао неки папир и докле се стигло у преговорима са Лилом", навео је Тумбаковић.

Црно-бели већ неко време немају спортског директора, али ће та функција бити поново активирана.

"Вратићемо фунцкију директора. Ниједан озбиљан клуб не може без ње. Заправо ми је нисмо ни укидали, само нисмо имали одговарајућег човека за њу", сматра некадашњи оперативац баш у тој улози.

Тумбаковић, међутим, није желео да ли ће место спортског директора бити додељено некадашњем играчу Партизана, Драгану Ћирићу, као што се може незванично чути.

"То ви (новинари) ваљда боље знате, ви сте већ писали о њему", одбрусио је Тумбаковић.

Једно од питања било је и тромесечна суспензија тренера Марка Николића због инцидената у Новом Пазару.

"То ће бити тема на једном од првих састанака. Слажем се да би требало да сноси казну свако ко погреши, али исто тако би требало да утичемо на људе који одлучују да буду мало реалнији и да узму у обзир да је Николић млад човек и да се можда у том тренутку водио емоцијама".

Поред Тумбаковића о Николићевој казни говорио је и други потпредседник црно-белих, задужен за односе са медијима, Милорад Вучелић.

"Ово је мој лични став, јер још нисмо одржали седницу Управног одбора, али сматрам да је казна преоштра и неодржива. Бар према ономе што сам као гледалац могао да видим на телевизијском снимку. Није узета у обзир чињеница да је Марку експлодирала петарда на грудима и то је требало узети као олакшавајућу околност. А требало је у обзир узети и услове у којима се утакмица у Новом Пазару играла", сматра Вучелић, који се после 14 година вратио у клуб

Он је обећао да ће на новој функцији радити на побољшању односа између Партизана и медија, који су се последњих година урушили.

“Медијима ћу увек говорити истину и оно што мислим. То од мене јавност очекује, а ја од вас очекујем да преносите истину о Партизану. А исто тако не бих волео да преко вас сазнајем информације шта се дешава у Управи, него да њих добијам директно од тог тела", поручио је Вучелић и додао за крај:

"Ја из Партизана нисам одлазио, али од 2000. нисам ангажован. Сада је Партизану потребно да се окупимо сви који га волимо".

Коментари / 0

Оставите коментар