Tumba: Prioritet je prelazni rok!

"Novopečeni" potpredsednik Partizana pričao o predstojećim obavezama, među kojima su transfer Petra Škuletića, izbor sportskog direktora...

Fudbal 25.12.2014 | 22:00
Tumba: Prioritet je prelazni rok!

Ljubiša Tumbaković ponovo je funkcioner Partizana.

Posle godinu i po dana, bivši igrač, trener i sportski direktor crno-belih izabran je za potpredsednika kluba.

"Funkcija jeste nova i razumljivo je da povlači odgovornost, ali su ciljevi, zadaci i motivi potpuno isti kao na svim prethodnim koje sam obavljao. S obzirom na to da sam bio i trener i direktor i da je na tim poljima osnovni cilj bio pravljenje rezultata, to će biti osnovna namera i i na ovom poslu. Uostalom, to je jedino i najbolje što znam da radim i biću maksimalno angažovan na tom pitanju", izjavio je Tumbaković.
Kao potpredsednik zadužen za sportska pitanja, Tumbaković je naveo primarne ciljeve.

"Prelazni rok je prioritet u ovom trenutku, ali treba da vidimo presek stanja".

Novinare je posebno interesovalo šta će biti sa potencijalnim transferom Petra Škuletića u Lil.

"Ostavite nam malo vremena da se pozabavimo tom temom, s obzirom na to da smo tek imenovani. Očekujem da nas na sledećem sastanku ljudi koji su bili u prethodnom sazivu Upravnog odbora (Maričić, Obućina, Popović) obaveste da li je stigao neki papir i dokle se stiglo u pregovorima sa Lilom", naveo je Tumbaković.

Crno-beli već neko vreme nemaju sportskog direktora, ali će ta funkcija biti ponovo aktivirana.

"Vratićemo funckiju direktora. Nijedan ozbiljan klub ne može bez nje. Zapravo mi je nismo ni ukidali, samo nismo imali odgovarajućeg čoveka za nju", smatra nekadašnji operativac baš u toj ulozi.

Tumbaković, međutim, nije želeo da li će mesto sportskog direktora biti dodeljeno nekadašnjem igraču Partizana, Draganu Ćiriću, kao što se može nezvanično čuti.

"To vi (novinari) valjda bolje znate, vi ste već pisali o njemu", odbrusio je Tumbaković.

Jedno od pitanja bilo je i tromesečna suspenzija trenera Marka Nikolića zbog incidenata u Novom Pazaru.

"To će biti tema na jednom od prvih sastanaka. Slažem se da bi trebalo da snosi kaznu svako ko pogreši, ali isto tako bi trebalo da utičemo na ljude koji odlučuju da budu malo realniji i da uzmu u obzir da je Nikolić mlad čovek i da se možda u tom trenutku vodio emocijama".

Pored Tumbakovića o Nikolićevoj kazni govorio je i drugi potpredsednik crno-belih, zadužen za odnose sa medijima, Milorad Vučelić.

"Ovo je moj lični stav, jer još nismo održali sednicu Upravnog odbora, ali smatram da je kazna preoštra i neodrživa. Bar prema onome što sam kao gledalac mogao da vidim na televizijskom snimku. Nije uzeta u obzir činjenica da je Marku eksplodirala petarda na grudima i to je trebalo uzeti kao olakšavajuću okolnost. A trebalo je u obzir uzeti i uslove u kojima se utakmica u Novom Pazaru igrala", smatra Vučelić, koji se posle 14 godina vratio u klub

On je obećao da će na novoj funkciji raditi na poboljšanju odnosa između Partizana i medija, koji su se poslednjih godina urušili.

“Medijima ću uvek govoriti istinu i ono što mislim. To od mene javnost očekuje, a ja od vas očekujem da prenosite istinu o Partizanu. A isto tako ne bih voleo da preko vas saznajem informacije šta se dešava u Upravi, nego da njih dobijam direktno od tog tela", poručio je Vučelić i dodao za kraj:

"Ja iz Partizana nisam odlazio, ali od 2000. nisam angažovan. Sada je Partizanu potrebno da se okupimo svi koji ga volimo".

Komentari / 0

Ostavite komentar