ПЛ: ''Боксинг деј'' доноси одличне мечеве

Већ је познато да Енглези не одмарају ни за празнике, а чувени "боксинг деј" доноси мечеве 18. кола Премијер лиге.

Фудбал 26.12.2014 | 00:00
ПЛ: ''Боксинг деј'' доноси одличне мечеве

Програм у 13.45 отвара мали лондонски дерби, пошто се на Стамфорд бриџу састају лидер Челси и најпријатније изненађење Вест Хем, који се налази на четвртом месту са 31 бодом, једним мање од захукталог Манчестер јунајтеда.

Управо су црвени ђаволи на гостовању Астон Вили у прошлом колу прекинули серију победу, али оно што радује Луја ван Гала је чињеница да је коначно прорадио Радамел Фалкао и постигао ефектан гол уочи окршаја са Њукаслом. Чини се да се некако увек ова два тима сретну на чувени „боксинг деј“, па ни ове године није изузетак.

За овај меч, тренер Јунајтеда неће моћи да рачуна на Андера Ереру, Маркоса Роха и Лука Шоа, али након „лошег дана“ у Бирмингему, Робин ван Перси би требало да проради на овом дуелу. После меча са Њукаслом, Јунајтед игра против Тотенхема тако да је јасно да се улази у део у којем се „ломи“ сезона.

"Свраке" се опорављају од пораза који њих највише боли - изгубили су пред сам крај од локалног ривала Сандерленда и тако буквално поништили победе над Ливерпулом и Челсијем. И даље је листа повређених код Алана Пардјуа велика, на њој су Крул, Обертан, Јонас, Сантон и Де Јонг.

У истом термину од 16 часова игра се највише мечева. Манчестер сити гостује неугодном Вест Бромвич Албиону, који се налази на два бода од зоне испадања и игра у променљивој форми. Са друге стране, "грађани" кубуре са повређеним нападачима, али немају права на кикс како би наставили шампионску трку са Челсијем.

Ливерпул ће гостовати Барнлију, а програм затвара још један мали лондонски дерби између Арсенал и Квинс Парк Ренџерса од 18.30.

Коментари / 0

Оставите коментар