PL: ''Boksing dej'' donosi odlične mečeve

Već je poznato da Englezi ne odmaraju ni za praznike, a čuveni "boksing dej" donosi mečeve 18. kola Premijer lige.

Fudbal 26.12.2014 | 00:00
PL: ''Boksing dej'' donosi odlične mečeve

Program u 13.45 otvara mali londonski derbi, pošto se na Stamford bridžu sastaju lider Čelsi i najprijatnije iznenađenje Vest Hem, koji se nalazi na četvrtom mestu sa 31 bodom, jednim manje od zahuktalog Mančester junajteda.

Upravo su crveni đavoli na gostovanju Aston Vili u prošlom kolu prekinuli seriju pobedu, ali ono što raduje Luja van Gala je činjenica da je konačno proradio Radamel Falkao i postigao efektan gol uoči okršaja sa Njukaslom. Čini se da se nekako uvek ova dva tima sretnu na čuveni „boksing dej“, pa ni ove godine nije izuzetak.

Za ovaj meč, trener Junajteda neće moći da računa na Andera Ereru, Markosa Roha i Luka Šoa, ali nakon „lošeg dana“ u Birmingemu, Robin van Persi bi trebalo da proradi na ovom duelu. Posle meča sa Njukaslom, Junajted igra protiv Totenhema tako da je jasno da se ulazi u deo u kojem se „lomi“ sezona.

"Svrake" se oporavljaju od poraza koji njih najviše boli - izgubili su pred sam kraj od lokalnog rivala Sanderlenda i tako bukvalno poništili pobede nad Liverpulom i Čelsijem. I dalje je lista povređenih kod Alana Pardjua velika, na njoj su Krul, Obertan, Jonas, Santon i De Jong.

U istom terminu od 16 časova igra se najviše mečeva. Mančester siti gostuje neugodnom Vest Bromvič Albionu, koji se nalazi na dva boda od zone ispadanja i igra u promenljivoj formi. Sa druge strane, "građani" kubure sa povređenim napadačima, ali nemaju prava na kiks kako bi nastavili šampionsku trku sa Čelsijem.

Liverpul će gostovati Barnliju, a program zatvara još jedan mali londonski derbi između Arsenal i Kvins Park Rendžersa od 18.30.

Komentari / 0

Ostavite komentar