ХСВ продаје Рајковића и Качара!

Српски интернационалци на листи од пет фудбалера који могу да напусте клуб у јануарском прелазном року.

Фудбал 25.12.2014 | 22:40
ХСВ продаје Рајковића и Качара!

Хамбург се у прошлој сезони једва спасао испадања из лиге, а и ове године ће се грчевито борити да сачува традицију јединог нермачког клуба који никада није играо у Цвајти. Хамбург је у кругу кандидата за испадање са још неколико славних немачких клубова попут Вердера, Борусије Дортмунд или Штутгарта, што значи да нас у 2015. очекује жестока борба за опстанак у Бундеслиги.

Клуб са севера Немачке је одлучио да у јануарском прелазном року збије редове и неким потезима кристалише екипу која ће покушати да сачува бундеслигашки статус. Тако тиражни Билд (ретко када греши када су трансфери у питању) пише да је руководство Хамбурга саставило листу играча који нису потребни тренеру Цинбауеру у наставку сезоне. На листи су: Марсел Јансен, Толгај Арслан, Иво Иличевић, Слободан Рајковић и Гојко Качар.

Њима уговори истичу наредног лета и Хамбург ће покушати да заради какву-такву суму на име обештећења како поменути фудбалери не би напустили Имтех Арену као слободни играчи. За Јансена се интересује Бенфика, преговори су у току и трансфер је близу реализације. Арслан има неке понуде из Турске, док за Иличевића тренутно нема интересовања. Ако клуб успе у намери да прода тројицу поменутих, зарађени новац ће бити искоришћен за куповину једног нападача.

Рајковић и Качар такође имају шест месеци уговора са некадашњим прваком Европе, али клуб их неће дати тек тако као што планира са тројицом горе поменутих. Уколико стигну адекватне понуде, Хамбург ће пристати на продају српског тандема, али ако те понуде не буду задовољавајуће њих двојица би могли да остану до краја сезоне.

За Рајковића се као потенцијална дестинација помиње Лацио док заборављени Качар није довођен у конкретну везу са неким другим клубом.

Коментари / 0

Оставите коментар