HSV prodaje Rajkovića i Kačara!

Srpski internacionalci na listi od pet fudbalera koji mogu da napuste klub u januarskom prelaznom roku.

Fudbal 25.12.2014 | 22:40
HSV prodaje Rajkovića i Kačara!

Hamburg se u prošloj sezoni jedva spasao ispadanja iz lige, a i ove godine će se grčevito boriti da sačuva tradiciju jedinog nermačkog kluba koji nikada nije igrao u Cvajti. Hamburg je u krugu kandidata za ispadanje sa još nekoliko slavnih nemačkih klubova poput Verdera, Borusije Dortmund ili Štutgarta, što znači da nas u 2015. očekuje žestoka borba za opstanak u Bundesligi.

Klub sa severa Nemačke je odlučio da u januarskom prelaznom roku zbije redove i nekim potezima kristališe ekipu koja će pokušati da sačuva bundesligaški status. Tako tiražni Bild (retko kada greši kada su transferi u pitanju) piše da je rukovodstvo Hamburga sastavilo listu igrača koji nisu potrebni treneru Cinbaueru u nastavku sezone. Na listi su: Marsel Jansen, Tolgaj Arslan, Ivo Iličević, Slobodan Rajković i Gojko Kačar.

Njima ugovori ističu narednog leta i Hamburg će pokušati da zaradi kakvu-takvu sumu na ime obeštećenja kako pomenuti fudbaleri ne bi napustili Imteh Arenu kao slobodni igrači. Za Jansena se interesuje Benfika, pregovori su u toku i transfer je blizu realizacije. Arslan ima neke ponude iz Turske, dok za Iličevića trenutno nema interesovanja. Ako klub uspe u nameri da proda trojicu pomenutih, zarađeni novac će biti iskorišćen za kupovinu jednog napadača.

Rajković i Kačar takođe imaju šest meseci ugovora sa nekadašnjim prvakom Evrope, ali klub ih neće dati tek tako kao što planira sa trojicom gore pomenutih. Ukoliko stignu adekvatne ponude, Hamburg će pristati na prodaju srpskog tandema, ali ako te ponude ne budu zadovoljavajuće njih dvojica bi mogli da ostanu do kraja sezone.

Za Rajkovića se kao potencijalna destinacija pominje Lacio dok zaboravljeni Kačar nije dovođen u konkretnu vezu sa nekim drugim klubom.

Komentari / 0

Ostavite komentar