Красић о статусу и шта му све ради Фенербахче!

Српски интернационалац, свестан својих година и месеци одсуствовања од праве акције, није у прилици да много бира, али мора да пронађе праву средину где ће се вратити у фудбалски живот.

Фудбал 25.12.2014 | 18:40
Красић о статусу и шта му све ради Фенербахче!

За две године Милош Красић (30) прошао је пут од врха до дна. Плавокоси везиста, захваљујући партијама у ЦСКА из Москве и пласману репрезентације Србије на СП у Јужној Африци 2010, прешао је у Јувентус. Залагањем на терену и односом према црно-белом дресу напречац је освојио симпатије навијача, међутим, све се променило доласком Антонија Контеа. Красић се преселио на клупу, потом на трибине, а на крају уследио је одлазак у Фенербахче.

Ни у истанбулском великану нису му цветале руже. Због повреде дуго је одсуствовао с терена, доведени су неки други играчи и практично су тада и почеле његове Танталове муке које трају и дан данас. Фенербахче већ дуго упорно покушава да се реши Красића, највише због јаке плате, а зимски прелазни рок је идеална прилика да обе стране пронађу идеално решење.
„И даље тренирам са омладинцима и чекам расплет ситуације. У сталном сам контакту са људима из клуба и видећемо како ће се решити ствар. Е сад да ли ће то бити раскид уговора или нова позајмица још није познато. Како год да се одлучи ја свакако имам своје услове. У наредне две до три недеље све би требало да се зна”, каже Красић на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

ДА ЈЕ ОСТАО РОБЕРТО КАРЛОС У СИВАСУ

Последњих дана турски медији су српског интернационалца селили у Сивас и Елче.
„Тачно је било за Сивас док је тренер био Роберто Карлос. С обзиром да је Бразилац пре неки дан поднео оставку, од преласка нема ништа. Штета, јер Сивас уопште није лош клуб. Што се тиче Елчеа, та прича је била актуелна летос. Условима сам био задовољан, међутим, како је ФИФА суспендовала шпански клуб, односно лупила им забрану довођења играча, све је пропало”.

Красић није у прилици да много бира, али с обзиром на своје године и месеце одсуствовања од праве акције, свестан је да не сме да направи погрешан корак у одабиру нове средине.
„Не смем да погрешим. Поготово зато што последње две и по године нисам играо у континуитету. Морам добро да размислим и донесем праву одлуку. Са Фенером имам још две године уговора, али ова ситуација ме много нервира и желим да се вратим фудбалу, односно да играм“.

РУСИЈА - ДОМАЋИ ТЕРЕН

Можда би повратак у Русију био прави потез...
„Русија би практично била домаћи терен, наравно да ми не би било тешко да се уклопим тамо. У суштини могу да играм свугде, ниједна лига ми не представља проблем када сам физички спреман“.

Красић се тачно сећа када и због чега је његова каријера кренула низбрдо. Донекле је самокритичан, али...
„Има кривица и до мене и до тренера и до повреда. Негде сам ја грешио, негде Конте који ме је склонио без разлога, а у Фенербахчеу нисам имао среће пошто сам због повреде паузирао два и по месеца. После су дошли неки други играчи и било је тешко изборити се за стартно место. Отишао сам у Бастију, мали клуб, мали град, желео сам само да играм иако сам био свестан да ће форсирати млађе играче јер искључиво живе од њихове продаје. Прихватио сам и то само да не испадне како седим у Фенеру и примам плату”, закључио је Красић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

рр

25.12.2014 18:06

Ако зелис играти,мозес у Србији да играс у којем хоцес клубу,али ти прикане зелис паре.Ајде ЈУВЕУ ,ниси се снасо,ајде ни У ФЕНЕРУ.Али да имас оправдање у БАСТИЈИ не могу вјеровати,него реци да нецес раскинес уговор јер тије добра плата,а бастија није могла да те преплацује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краса

01.04.2015 23:45

Ко се није снашао у Јувентусу? Јел знаш зашто је отишаао из Торина?? Мало се распитај о Красићу, па онда коментариши!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ