Krasić o statusu i šta mu sve radi Fenerbahče!

Srpski internacionalac, svestan svojih godina i meseci odsustvovanja od prave akcije, nije u prilici da mnogo bira, ali mora da pronađe pravu sredinu gde će se vratiti u fudbalski život.

Fudbal 25.12.2014 | 18:40
Krasić o statusu i šta mu sve radi Fenerbahče!

Za dve godine Miloš Krasić (30) prošao je put od vrha do dna. Plavokosi vezista, zahvaljujući partijama u CSKA iz Moskve i plasmanu reprezentacije Srbije na SP u Južnoj Africi 2010, prešao je u Juventus. Zalaganjem na terenu i odnosom prema crno-belom dresu naprečac je osvojio simpatije navijača, međutim, sve se promenilo dolaskom Antonija Kontea. Krasić se preselio na klupu, potom na tribine, a na kraju usledio je odlazak u Fenerbahče.

Ni u istanbulskom velikanu nisu mu cvetale ruže. Zbog povrede dugo je odsustvovao s terena, dovedeni su neki drugi igrači i praktično su tada i počele njegove Tantalove muke koje traju i dan danas. Fenerbahče već dugo uporno pokušava da se reši Krasića, najviše zbog jake plate, a zimski prelazni rok je idealna prilika da obe strane pronađu idealno rešenje.
„I dalje treniram sa omladincima i čekam rasplet situacije. U stalnom sam kontaktu sa ljudima iz kluba i videćemo kako će se rešiti stvar. E sad da li će to biti raskid ugovora ili nova pozajmica još nije poznato. Kako god da se odluči ja svakako imam svoje uslove. U naredne dve do tri nedelje sve bi trebalo da se zna”, kaže Krasić na početku razgovora za MOZZART Sport.

DA JE OSTAO ROBERTO KARLOS U SIVASU

Poslednjih dana turski mediji su srpskog internacionalca selili u Sivas i Elče.
„Tačno je bilo za Sivas dok je trener bio Roberto Karlos. S obzirom da je Brazilac pre neki dan podneo ostavku, od prelaska nema ništa. Šteta, jer Sivas uopšte nije loš klub. Što se tiče Elčea, ta priča je bila aktuelna letos. Uslovima sam bio zadovoljan, međutim, kako je FIFA suspendovala španski klub, odnosno lupila im zabranu dovođenja igrača, sve je propalo”.

Krasić nije u prilici da mnogo bira, ali s obzirom na svoje godine i mesece odsustvovanja od prave akcije, svestan je da ne sme da napravi pogrešan korak u odabiru nove sredine.
„Ne smem da pogrešim. Pogotovo zato što poslednje dve i po godine nisam igrao u kontinuitetu. Moram dobro da razmislim i donesem pravu odluku. Sa Fenerom imam još dve godine ugovora, ali ova situacija me mnogo nervira i želim da se vratim fudbalu, odnosno da igram“.

RUSIJA - DOMAĆI TEREN

Možda bi povratak u Rusiju bio pravi potez...
„Rusija bi praktično bila domaći teren, naravno da mi ne bi bilo teško da se uklopim tamo. U suštini mogu da igram svugde, nijedna liga mi ne predstavlja problem kada sam fizički spreman“.

Krasić se tačno seća kada i zbog čega je njegova karijera krenula nizbrdo. Donekle je samokritičan, ali...
„Ima krivica i do mene i do trenera i do povreda. Negde sam ja grešio, negde Konte koji me je sklonio bez razloga, a u Fenerbahčeu nisam imao sreće pošto sam zbog povrede pauzirao dva i po meseca. Posle su došli neki drugi igrači i bilo je teško izboriti se za startno mesto. Otišao sam u Bastiju, mali klub, mali grad, želeo sam samo da igram iako sam bio svestan da će forsirati mlađe igrače jer isključivo žive od njihove prodaje. Prihvatio sam i to samo da ne ispadne kako sedim u Feneru i primam platu”, zaključio je Krasić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rr

25.12.2014 18:06

Ako zelis igrati,mozes u Srbiji da igras u kojem hoces klubu,ali ti prikane zelis pare.Ajde JUVEU ,nisi se snaso,ajde ni U FENERU.Ali da imas opravdanje u BASTIJI ne mogu vjerovati,nego reci da neces raskines ugovor jer tije dobra plata,a bastija nije mogla da te preplacuje.

ODGOVORITE
Name

Краса

01.04.2015 23:45

Ко се није снашао у Јувентусу? Јел знаш зашто је отишаао из Торина?? Мало се распитај о Красићу, па онда коментариши!!!!!!

ODGOVORITE