Ново дружење синдиката и власти

Синдикат здравства Републике Српске у Савезу синдиката одржао је састанак са министром здравља и директором Фонда здравственог осигурања.

Република Српска 25.12.2014 | 15:06
Ново дружење синдиката и власти

У синдикату кажу како у мјерама економске политике за наредну годину нису видјели много наде за опоравак здравственог система и изричито захтјевају редовну уплату пореза и доприноса.

Синдикат здравства инсистира да Влада односно министарство хитно пронадју ријешења за проблеме неуплаћених пореза и доприноса за запослене у здравственом сектору.

Министар Богданић увјерава како је Влади и министарству приоритет пацијент а одмах затим и здравствени радник. Здравствени радници у Српској, Богданић није пропустио прилику да каже, имају примања углавном већа од колега у окружењу додуше источном.

Једна од тема данима свакако је протест запослених здравствених радника у Источном Сарајеву.

На састанку министра, представника синдиката и директора Фонда здравственог осигурања као један од главних проблема у здравству Српске апострофиран је неуплаћивање пореза и доприноса.

Што свакако јесте проблем али не једини и не највећи у здравству Српске. О тим већим и другим по обичају није се говорило.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

25.12.2014 14:40

БОГДАНИЦ ПОКУСАВА ДА СПАСИ УГЛЕД "ПОСРНУЛОГ" ГРАНУЛИЦА КОЈИ ЈЕ УЧЕСНИК СВИХ ШКРБИЋЕВИХ АФЕРА... АЛИ ОЦИТО ЈЕ ДА ЈЕ ТО СВЕ ПРАЗНА ПРИЦА, ЈЕР ВИДИМ ДА ЈЕ И НОВИНАРУ ТО БИЛО МУЦНО... ИНТЕРЕСАНТНО ЈЕ ДА ОВИ СВОЈИМ АКЦИЈАМА САМО РАДЕ ПРАВУ ПРОМОЦИЈУ НОВЕ УНИЈЕ СИНДИКАТА РАДНИКА У ЗДРАВСТВУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

25.12.2014 14:49

Ово са синдикатима и Мисицком је контролисано манипулисање радника и градјана РС од стране Баје и резима. Заиста је невјероватно да нас све фарбају и фино дозирају. Резултат рада синдиката је на крају циста нула. Јели видите да је синдиката иста урадио осим да помазе у скивању правог стања у РС. Само празне прице и претња док се сваки мјесец узима 2.500КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

25.12.2014 14:52

Хоцемо резултате...ако их нема за годину дана следи оставка а не да из године у годину гледамо ове ликове гдје је само њима добро и све висе и висе имају на рацуну док народ сва мање. ИМАЛИ ОДГОВОРНОСТИ ЗА НЕРАД, АЛО ДОКЛЕ ВИСЕ, ДАЛИ СТЕ НОРМАЛНИ И ВИ А И МИ СА ВАМА. РЕВОЛУЦИЈА, ОТПОР, МОТКА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

25.12.2014 15:13

НИКОЛА КАКВА ГОДИНА ,ФЕБРУАР ПА МАКАР И У МАРТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

25.12.2014 16:09

КАКВА ГОДИНА СВАГДЈЕ У СВОЈЕТУ ЈЕ 100 ДАНА АЛИ КАКО ОВИ РАДЕ ТРЕСАЊА СИГУРНО ДОЦЕКАТИ НЕЦЕ НАРОД ЈЕ ВЕЦ СПРЕМАН ЗА УЛИЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

микула мали

25.12.2014 16:19

Ал су углавили Гранулића измедју себе. Он не зна ни гдје се налази. Иначе, Шкрбић и Џомбић су два главна Милетова играча који су упропастили РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

25.12.2014 16:57

Па зар др ФЕМИЋ није у синдикату? Зар и у Синдикату постоје поделе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

25.12.2014 17:00

Гранулиц је резимскки играц и преставља мањински синдикат.смијесно и залосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болница Добој

25.12.2014 17:13

Гранулићу, неуплаћивање доприноса је кривично дјело, зашто ако сте заштитници права радника, не тужите све послодавце који крше закон ?! Директор добојске болнице је у 2014 уплатио доприносе само за јануар, али је запослио у предизборној кампањи преко 100 нових радника а сигурно нисмо толики број колега испратили у пензију, и долазимо до јасног закључка да су предвиђена средства за доприносе преусмјерена за нето плате "вишка" радника који су примани, уз твој прећут и по директиви господина до тебе. Немаш репрезентативни легитимитет да представљаш запослене у здравству!!!

ОДГОВОРИТЕ