Novo druženje sindikata i vlasti

Sindikat zdravstva Republike Srpske u Savezu sindikata održao je sastanak sa ministrom zdravlja i direktorom Fonda zdravstvenog osiguranja.

Republika Srpska 25.12.2014 | 15:06
Novo druženje sindikata i vlasti

U sindikatu kažu kako u mjerama ekonomske politike za narednu godinu nisu vidjeli mnogo nade za oporavak zdravstvenog sistema i izričito zahtjevaju redovnu uplatu poreza i doprinosa.

Sindikat zdravstva insistira da Vlada odnosno ministarstvo hitno pronadju riješenja za probleme neuplaćenih poreza i doprinosa za zaposlene u zdravstvenom sektoru.

Ministar Bogdanić uvjerava kako je Vladi i ministarstvu prioritet pacijent a odmah zatim i zdravstveni radnik. Zdravstveni radnici u Srpskoj, Bogdanić nije propustio priliku da kaže, imaju primanja uglavnom veća od kolega u okruženju doduše istočnom.

Jedna od tema danima svakako je protest zaposlenih zdravstvenih radnika u Istočnom Sarajevu.

Na sastanku ministra, predstavnika sindikata i direktora Fonda zdravstvenog osiguranja kao jedan od glavnih problema u zdravstvu Srpske apostrofiran je neuplaćivanje poreza i doprinosa.

Što svakako jeste problem ali ne jedini i ne najveći u zdravstvu Srpske. O tim većim i drugim po običaju nije se govorilo.

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

25.12.2014 14:40

BOGDANIC POKUSAVA DA SPASI UGLED "POSRNULOG" GRANULICA KOJI JE UČESNIK SVIH ŠKRBIĆEVIH AFERA... ALI OCITO JE DA JE TO SVE PRAZNA PRICA, JER VIDIM DA JE I NOVINARU TO BILO MUCNO... INTERESANTNO JE DA OVI SVOJIM AKCIJAMA SAMO RADE PRAVU PROMOCIJU NOVE UNIJE SINDIKATA RADNIKA U ZDRAVSTVU...

ODGOVORITE
Name

Pero

25.12.2014 14:49

Ovo sa sindikatima i Misickom je kontrolisano manipulisanje radnika i gradjana RS od strane Baje i rezima. Zaista je nevjerovatno da nas sve farbaju i fino doziraju. Rezultat rada sindikata je na kraju cista nula. Jeli vidite da je sindikata ista uradio osim da pomaze u skivanju pravog stanja u RS. Samo prazne price i pretnja dok se svaki mjesec uzima 2.500KM.

ODGOVORITE
Name

Nikola

25.12.2014 14:52

Hocemo rezultate...ako ih nema za godinu dana sledi ostavka a ne da iz godine u godinu gledamo ove likove gdje je samo njima dobro i sve vise i vise imaju na racunu dok narod sva manje. IMALI ODGOVORNOSTI ZA NERAD, ALO DOKLE VISE, DALI STE NORMALNI I VI A I MI SA VAMA. REVOLUCIJA, OTPOR, MOTKA...

ODGOVORITE
Name

prijedor

25.12.2014 15:13

NIKOLA KAKVA GODINA ,FEBRUAR PA MAKAR I U MARTU.

ODGOVORITE
Name

bl

25.12.2014 16:09

KAKVA GODINA SVAGDJE U SVOJETU JE 100 DANA ALI KAKO OVI RADE TRESANJA SIGURNO DOCEKATI NECE NAROD JE VEC SPREMAN ZA ULICU

ODGOVORITE
Name

mikula mali

25.12.2014 16:19

Al su uglavili Granulića izmedju sebe. On ne zna ni gdje se nalazi. Inače, Škrbić i Džombić su dva glavna Miletova igrača koji su upropastili RS.

ODGOVORITE
Name

007

25.12.2014 16:57

Pa zar dr FEMIĆ nije u sindikatu? Zar i u Sindikatu postoje podele?

ODGOVORITE
Name

dnk

25.12.2014 17:00

Granulic je rezimskki igrac i prestavlja manjinski sindikat.smijesno i zalosno

ODGOVORITE
Name

Bolnica Doboj

25.12.2014 17:13

Granuliću, neuplaćivanje doprinosa je krivično djelo, zašto ako ste zaštitnici prava radnika, ne tužite sve poslodavce koji krše zakon ?! Direktor dobojske bolnice je u 2014 uplatio doprinose samo za januar, ali je zaposlio u predizbornoj kampanji preko 100 novih radnika a sigurno nismo toliki broj kolega ispratili u penziju, i dolazimo do jasnog zaključka da su predviđena sredstva za doprinose preusmjerena za neto plate "viška" radnika koji su primani, uz tvoj prećut i po direktivi gospodina do tebe. Nemaš reprezentativni legitimitet da predstavljaš zaposlene u zdravstvu!!!

ODGOVORITE