Страшна криза: Кубањ се гаси, играчи у Анжи!

Руски премијерлигаш Кубањ из Краснодара угасиће се на лето због финансијских проблема, преноси Интерфакс.

Фудбал 25.12.2014 | 16:40
Страшна криза: Кубањ се гаси, играчи у Анжи!

Најављено гашење клуба очекује се током јуна и јула следеће године, а играчи предвођени тренером Леонидом Кучуком ће наводно да се преселе у Анжи.

Разлог за то је што је бивши већински власник Кубања Олег Мкрчјан сада задужен за развој Анжија, заједно са милијардером Сулејманом Керимовом, који је пре неколико година од Анжија покушао да направи руски Манчестер Сити.

Након што је Керимов неочекивано одустао од амбициозних планова и распродао скупи тим, Анжи је елиминисан у прву лигу Русије, где је лидер на полусезони са 45 бодова.

Тако ће клуб из Махачкале добити велика појачања повратком у Премијер лигу, јер је Кубањ тренутно осми у елити са 26 бодова.

Клуб из Краснодара је до почетка новембра био равноправан у борби за пласман у Лигу шампиона, након чега је уследила серија од четири меча без победе, вероватно узроковано најављеним гашењем клуба.

Кубањ је основан 1928. године као Динамо, потом се звао Нефтјаник, Кубањ, Спартак, па опет Кубањ од 1963. Четири пута је био шампион Совјетског Савеза, а након распада СССР се десетак година налазио између друге и треће лиге.

Средином прве деценије овог века се селио зимеђу Премијер лиге и прве лиге, да би последње три сезоне био константан у елити и борио се за излазак у Европу.

То му је коначно успело претпрошле сезоне када је изборио наступ у Лиги Европе, где је био трећи у конкуренцији Валенсије, Свонсија и Санкт Галена.

Његов градски ривал Краснодар стоји много боље, тренутно је четврти у Премијер лиги, а солидан је био и у Лиги Европе у конкуренцији Евертона, Волфсбурга и Лила.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вјероватно је власник неки тајкун

25.12.2014 16:02

Тако је било и у Србији са фк.Обилицем док је било сумњивог капитала Обилиц је играо и у европи а сада их нигдје нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апоел_Ницосиа

25.12.2014 16:47

За разлику од Обилића који је био нико и ништа прије Аркана Кубањ има историју за поштовање, четири пута шампион Совјетског Савеза што није мала ствар.

ОДГОВОРИТЕ