Strašna kriza: Kubanj se gasi, igrači u Anži!

Ruski premijerligaš Kubanj iz Krasnodara ugasiće se na leto zbog finansijskih problema, prenosi Interfaks.

Fudbal 25.12.2014 | 16:40
Strašna kriza: Kubanj se gasi, igrači u Anži!

Najavljeno gašenje kluba očekuje se tokom juna i jula sledeće godine, a igrači predvođeni trenerom Leonidom Kučukom će navodno da se presele u Anži.

Razlog za to je što je bivši većinski vlasnik Kubanja Oleg Mkrčjan sada zadužen za razvoj Anžija, zajedno sa milijarderom Sulejmanom Kerimovom, koji je pre nekoliko godina od Anžija pokušao da napravi ruski Mančester Siti.

Nakon što je Kerimov neočekivano odustao od ambicioznih planova i rasprodao skupi tim, Anži je eliminisan u prvu ligu Rusije, gde je lider na polusezoni sa 45 bodova.

Tako će klub iz Mahačkale dobiti velika pojačanja povratkom u Premijer ligu, jer je Kubanj trenutno osmi u eliti sa 26 bodova.

Klub iz Krasnodara je do početka novembra bio ravnopravan u borbi za plasman u Ligu šampiona, nakon čega je usledila serija od četiri meča bez pobede, verovatno uzrokovano najavljenim gašenjem kluba.

Kubanj je osnovan 1928. godine kao Dinamo, potom se zvao Neftjanik, Kubanj, Spartak, pa opet Kubanj od 1963. Četiri puta je bio šampion Sovjetskog Saveza, a nakon raspada SSSR se desetak godina nalazio između druge i treće lige.

Sredinom prve decenije ovog veka se selio zimeđu Premijer lige i prve lige, da bi poslednje tri sezone bio konstantan u eliti i borio se za izlazak u Evropu.

To mu je konačno uspelo pretprošle sezone kada je izborio nastup u Ligi Evrope, gde je bio treći u konkurenciji Valensije, Svonsija i Sankt Galena.

Njegov gradski rival Krasnodar stoji mnogo bolje, trenutno je četvrti u Premijer ligi, a solidan je bio i u Ligi Evrope u konkurenciji Evertona, Volfsburga i Lila.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vjerovatno je vlasnik neki tajkun

25.12.2014 16:02

Tako je bilo i u Srbiji sa fk.Obilicem dok je bilo sumnjivog kapitala Obilic je igrao i u evropi a sada ih nigdje nema

ODGOVORITE
Name

Apoel_Nicosia

25.12.2014 16:47

Za razliku od Obilića koji je bio niko i ništa prije Arkana Kubanj ima istoriju za poštovanje, četiri puta šampion Sovjetskog Saveza što nije mala stvar.

ODGOVORITE