Матеја Кежман као књижевник!

"Само ми Бог може судити" наслов је аутобиографије бившег фудбалера Партизана, ПСВ-а, Челсија... Матеје Кежмана која ће бити у продаји од петка, 26. децембра. Зашто се посвађао са Немањом Видићем?

Фудбал 25.12.2014 | 13:40
Матеја Кежман као књижевник!

Попут многих других фудбалера, па и са овог простора, и Матеја Кежман је одлучио да објави мемоаре.

За оне које занима шта се дешавало у каријери Матеје Кежмана, поготово оно иза кулиса, од петка, 26. децембра, моћи ће то да сазнају ако купе његову аутобиографију "Само ми Бог може судити".
Реч је о хронологији велике каријере, улепшане головима и светским клубовима у којима је овај фудбалски ас играо, али и помућене неспоразумима, саплитањем и грубом игром изван терена.

Читаоци ове књиге сазнаће многе непознате појединости из свлачионица ПСВ-а, Челсија, Атлетика из Мадрида, Фенербахчеа, а истовремено представља несвакидашњи развојни пут талентованог и харизматичног играча који је са пет клубова освојио шест титула и са четири клуба учествовао у Лиги шампиона...

Зашто је Герецу дао отказ, како се под тушем хватао за гушу са Мурињом, због чега је с Видићем "ломио колена“ на светском првенству у Немачкој, зашто себи не може да опрости прелазак у Пари Сен Жермен - само су неки интригантни делови једне узбудљиве животне приче.

Ову књигу чине посебном чувени Кежманови саговорници - тренери, саиграчи, челници клубова - међу њима Жозе Мурињо, Гус Хидинг, Фернандо Торес, Дејан Савићевић, Дидије Дрогба, Арјен Робен, Роберто Карлос, Френк Лампард, Руд ван Нистелрој и многи други. Они износе многе незаборавне детаље из дружења са Кежманом, а књига у целини исправља многе неправде и открива истине које ће изазвати велику пажњу како у Србији, тако и у Холандији, Турској, Шпанији или на Острву.

У књизи можете прочитати шта о њему мисле и кажу његови тренери и саиграчи, а књига садржи и фотографије с терена и из његовог приватног живота.

Матеја Кежман један је од ретких играча на планети који је са четири клуба био учесник Лиге шампиона. Врхунац каријере доживео је у холандском Ајндховену, где је добио низ признања, доживео светску славу, а 2003. године проглашен у Холандији за играча године. За национални тим је одиграо 49 утакмица и постигао 17 голова. Каријеру је завршио на Ноу кампу, на стадиону где се игра најлепши фудбал на планети, против Барсиних мађионичара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хео

25.12.2014 13:27

Ово је прототип данасњих "великих" вјерника.Иде около сије дјецу и онда их оставља гладне а кад треба платити алиментацију онда лазе како је милионе оставио поповима и градио цркве. Ти Кезмане једино сто си са поповима радио то је да си се коцкао за паре и пио виски.

ОДГОВОРИТЕ