Mateja Kežman kao književnik!

"Samo mi Bog može suditi" naslov je autobiografije bivšeg fudbalera Partizana, PSV-a, Čelsija... Mateje Kežmana koja će biti u prodaji od petka, 26. decembra. Zašto se posvađao sa Nemanjom Vidićem?

Fudbal 25.12.2014 | 13:40
Mateja Kežman kao književnik!

Poput mnogih drugih fudbalera, pa i sa ovog prostora, i Mateja Kežman je odlučio da objavi memoare.

Za one koje zanima šta se dešavalo u karijeri Mateje Kežmana, pogotovo ono iza kulisa, od petka, 26. decembra, moći će to da saznaju ako kupe njegovu autobiografiju "Samo mi Bog može suditi".
Reč je o hronologiji velike karijere, ulepšane golovima i svetskim klubovima u kojima je ovaj fudbalski as igrao, ali i pomućene nesporazumima, saplitanjem i grubom igrom izvan terena.

Čitaoci ove knjige saznaće mnoge nepoznate pojedinosti iz svlačionica PSV-a, Čelsija, Atletika iz Madrida, Fenerbahčea, a istovremeno predstavlja nesvakidašnji razvojni put talentovanog i harizmatičnog igrača koji je sa pet klubova osvojio šest titula i sa četiri kluba učestvovao u Ligi šampiona...

Zašto je Gerecu dao otkaz, kako se pod tušem hvatao za gušu sa Murinjom, zbog čega je s Vidićem "lomio kolena“ na svetskom prvenstvu u Nemačkoj, zašto sebi ne može da oprosti prelazak u Pari Sen Žermen - samo su neki intrigantni delovi jedne uzbudljive životne priče.

Ovu knjigu čine posebnom čuveni Kežmanovi sagovornici - treneri, saigrači, čelnici klubova - među njima Žoze Murinjo, Gus Hiding, Fernando Tores, Dejan Savićević, Didije Drogba, Arjen Roben, Roberto Karlos, Frenk Lampard, Rud van Nistelroj i mnogi drugi. Oni iznose mnoge nezaboravne detalje iz druženja sa Kežmanom, a knjiga u celini ispravlja mnoge nepravde i otkriva istine koje će izazvati veliku pažnju kako u Srbiji, tako i u Holandiji, Turskoj, Španiji ili na Ostrvu.

U knjizi možete pročitati šta o njemu misle i kažu njegovi treneri i saigrači, a knjiga sadrži i fotografije s terena i iz njegovog privatnog života.

Mateja Kežman jedan je od retkih igrača na planeti koji je sa četiri kluba bio učesnik Lige šampiona. Vrhunac karijere doživeo je u holandskom Ajndhovenu, gde je dobio niz priznanja, doživeo svetsku slavu, a 2003. godine proglašen u Holandiji za igrača godine. Za nacionalni tim je odigrao 49 utakmica i postigao 17 golova. Karijeru je završio na Nou kampu, na stadionu gde se igra najlepši fudbal na planeti, protiv Barsinih mađioničara.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

heo

25.12.2014 13:27

Ovo je prototip danasnjih "velikih" vjernika.Ide okolo sije djecu i onda ih ostavlja gladne a kad treba platiti alimentaciju onda laze kako je milione ostavio popovima i gradio crkve. Ti Kezmane jedino sto si sa popovima radio to je da si se kockao za pare i pio viski.

ODGOVORITE