Тихићевци формирају нову СДА

Подјела у Предсједништву СДА на "изетбеговићевце" и "тихићевце" довела је до потпуног раскола у тој странци који ће бити окончан формирањем нове странке, која ће носити назив СДА Републике Српске, СДА 1990 или СДА Патриотска лига.

Босна и Херцеговина 25.12.2014 | 11:15
Тихићевци формирају нову СДА

Тврди то саговорник "Гласа Српске" из врха те странке и додаје да је у Предсједништву СДА 16 чланова који припадају струји коју је предводио преминули предсједник странке Сулејман Тихић, а 15 који подржавају замјеника предсједника СДА Бакира Изетбеговића. Подјеле у СДА кулминирале су на сједници Предсједништва на којој је за мандатара за састав Савјета министара предложен Денис Звиздић, који важи за Изетбеговићевог човјека. Супротни табор предлагао је Адила Османовића, али је прегласан.

Саговорник "Гласа" из врха СДА појашњава да су високопозиционирани кадрови те странке који живе и раде у РС послије сједнице Предсједништва СДА одржане прошле седмице затражили формирање СДА РС, али да су функционери те исте струје из Тузле, Бихаћа и Сарајева затражили да се нова странка и њен назив не ограничавају и не односе само на Српску.

- Њихов приједлог је да се нова странка зове СДА 1990 или СДА Патриотска лига пошто доста "тихићеваца" има и у градовима ФБиХ. Разговори о томе су актуелизовани послије сједнице Предсједништва СДА, тако да је доношење дефинитивне одлуке о формирању нове странке питање дана - каже наш извор.

Додаје да многи од "тихићеваца" сматрају да је са Бакиром Изетбеговићем СДА постала сарајевска странка, чији су садашњи чланови углавном били при ратним штапским јединицама Армије РБиХ или чланови обезбјеђења страначких функционера. Наглашава да је цијепању странке допринијело и кадрирање у коме је радикални Хасан Ченгић предложен за предсједника Сабора Исламске заједнице, а Денис Звиздић за мандатара за састав Савјета министара БиХ.

Извор: Глас Српске

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Деја ву

25.12.2014 10:23

Они сви треба да предју у ДНЗ (Демократска народна заједница). Највећа несрећа за Босну и Херцеговину је што су се 1991 Бошњаци сврстали иза Алије а не иза Фикрета. Фикрету је уствари отето мјесто предсједника Босне и Херцеговине и ушло се у страхоту која и данас траје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нема логике

25.12.2014 10:45

Ако је 16 тихицевих а 15 бакирових како је онда прегласан тихицев цовјек?

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

25.12.2014 10:45

Неце народ таквог цовјека.Фикрет је привредник,домацин,економски струцњак који је имао производњу и трзисте.Народу требају они који дијеле пуске у руке и нека пјева пјесму СЈЕЦАМ СЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Деја ву

25.12.2014 10:56

Појма ти немас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

25.12.2014 11:29

Интересантно,али већ виђено.Чим у "својој"Партији изгубиш"тло" под ногама или се мање питаш,одлуке се доносе без тебе ТИ ОСНИВАШ нову Партију.Ово се веч догађа задњих 4-5 годинаСЛОГАН нових Партија је:ОВИ СТАРИ НЕ РАДЕ У ИНТЕРЕСУ "МОГ" НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деја ву

25.12.2014 11:52

За "РЕ Деја Ву", О чему???, молим те лијепо да ми објасниш. Хвала унапријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАХВАЛНОСТ

25.12.2014 11:58

ХВАЛА ГОСПОДИ РАХМЕТЛИ АЛИЈИ ИЗЕТБЕГОВИЋУ И СУЛЕЈМАНУ ТИХИЋУ, ОНИ СУ ЗАСЛУЖНИ ЗА СТВАРАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сиригојно

25.12.2014 12:28

Хехе глас српске јавља...хаха па они би два ока завадили...исто као да јавља ртрс,блиц,независне...само само лапрдају..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирсад

26.12.2014 00:37

Изетбеговици заговарају радикални Ислам док је годподин Тихиц био умјерен и реален цовјек. Заговарао је политику само мира док изетбеговицу и његовим присталицсмс само рат у глави

ОДГОВОРИТЕ