Аеро загаеђње угрожава градове

Квалитет ваздуха у градовима Федерације Босне и Херцеговине и даље је угрожен високим концентрацијама сумпордиоксида и прашине, регистованих у неколико градова као посљедица метеоролошких услова и емитовањем штетних материја из индустрије, енергетике, саобраћаја и домаћинстава.

Босна и Херцеговина 25.12.2014 | 11:45
Аеро загаеђње угрожава градове

У Тузли су измјерене врло високе вредности сумпордиоксида, скоро три пута веће од граничних вриједности, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода (ФХМЗ) БиХ.

Аеро загађење регистровано је и у Лукавцу, у Зеници је стање слично као и у Тузли, с нешто нижим вриједностима, али и даље изузетно високим.

Што се тиче Сарајева, концентрације сумпордиоксида тренутно су у граничним вредностима, међутим концентрације прашине су више него у Тузли и Зеници, док је ситуација у Калесији и Јајцу нешто повољнија, преноси Фена.

У наредна два дана се очекују падавине праћене појачаним ваздушним струјањем и у складу с тим може се очекивати и пад концентрације загађујућих материја, али ће грађани, ипак, и у наредном периоду удисати ваздух лошег квалитета.

Извор: Фена

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Истина

25.12.2014 11:00

Ова слика Зенице, говори висе од ријеци. А концентрација СО2 је далеко највеца и најопаснија, само нема нико храбрости да свакодневно презентује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

25.12.2014 11:01

По томе се види да у федерацији има фабрике, гдје људи раде а у српској? Ниста....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјоле

25.12.2014 11:21

Видим како раде, лагано се исељавају пјеске,нико се ни не обазире на њих...

ОДГОВОРИТЕ