Радници пјешаче према Орашју

Радници пропалих предузећа из Тузланског кантона - "Аиде", "Дите", Ливнице челика и "Коњуха" јутрос су наставили пјешке пут према граничном прелазу Орашје, у намјери да напусте БиХ.

Босна и Херцеговина 25.12.2014 | 11:00
Радници пјешаче према Орашју

Радници су синоћ преноћили у Спортској дворани у Сребренику, гдје су им грађани, волонтери општинског Црвеног крста и општинске начелник дали подршку и пружили потребну помоћ.

Замјеник предсједника Синдиката радника Фабрике обуће "Аида" Хасан Ужичанин рекао је федералним медијима да радници неће одустати од својих захтјева и да ће сви, који су јуче кренули из Тузле, данас стићи на гранични прелаз Орашје.

Захтјеви радника су исплата једнократне новчане помоћи, повезивање радног стажа и покретање производње у предузећима.

Више од 100 радника пропалих фирми из Тузланског кантона кренуло је јуче према граничноом прелазу Орашје с циљем напуштања БиХ због небриге власти за њихове проблеме.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Опозиција

25.12.2014 10:17

Погресна адреса. Дзабе ходају, јадан обезглављен народ. Сви по камен у руку и полупати политицарима аута, прозоре за Нову годину . Па нека и буду осудјени добице боље услове у затвору, бар гладни неце бити . Није ми јасно колико народ мозе да трпи понизење. Свим оцу од 60 година не би дао да плаце пред камерама него брате ако си незадовољан знас ко ти је крив, дејствуј по непријатељу. Први дан ако икад будем гладан горице неки X5, X6 а мозда и неко у њему .

ОДГОВОРИТЕ
Name

бумеранг

25.12.2014 10:38

Знају ли ови шта уопште хоће? Разбили су Југославију да би имали овај данашњи систем. Сад им овај систем за који су се борили, не ваља. Исто тако, иду код оних који су овдје и устоличили овај систем и одржавају га ево 20 година. Надаље, Бакир, Човић, Лагумџија, и многи други политичари из Федерације нису у ЕУ него у Сарајеву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубикон

25.12.2014 10:50

Само да не полете војни авиони из Хрватске па бомбардују колону ових избјеглица као у јесен 1995 године код Петровца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ибро

25.12.2014 10:52

За опозицију: И ја исто мислим да су отишли на погрешну адресу!Демонстрације испред кућа,вила,викендица,аутомобила,фирми које држе лопови !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не липши магарче до зелене траве

25.12.2014 11:20

Ибро, би они отишли демонстрирати у Сарајево али би то било окарактерисано као напад на Републикку Српску. Пошто не желе нове медјуентитетске сукобе у БиХ, одлучили су да се иселе. Шта ће сад ови багрови звани политичари? Остадоше без раје. Немају у чије име више узимати кредите. Дакел у тешком су проблему. А ови што су пошли вани пјешака, за десет година ће се вратити у пусту БиХ и отпочети све из почетка, без смрада на функцијама. ДАкел дугорочно они побједјују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко направи први корак, пресао је пола пута

25.12.2014 18:51

Радници се боре за своја права, ако.. тако и треба. Како год то неко тумацио, ови радници несто подузимају и не повијају главу.

ОДГОВОРИТЕ