Radnici pješače prema Orašju

Radnici propalih preduzeća iz Tuzlanskog kantona - "Aide", "Dite", Livnice čelika i "Konjuha" jutros su nastavili pješke put prema graničnom prelazu Orašje, u namjeri da napuste BiH.

Bosna i Hercegovina 25.12.2014 | 11:00
Radnici pješače prema Orašju

Radnici su sinoć prenoćili u Sportskoj dvorani u Srebreniku, gdje su im građani, volonteri opštinskog Crvenog krsta i opštinske načelnik dali podršku i pružili potrebnu pomoć.

Zamjenik predsjednika Sindikata radnika Fabrike obuće "Aida" Hasan Užičanin rekao je federalnim medijima da radnici neće odustati od svojih zahtjeva i da će svi, koji su juče krenuli iz Tuzle, danas stići na granični prelaz Orašje.

Zahtjevi radnika su isplata jednokratne novčane pomoći, povezivanje radnog staža i pokretanje proizvodnje u preduzećima.

Više od 100 radnika propalih firmi iz Tuzlanskog kantona krenulo je juče prema graničnoom prelazu Orašje s ciljem napuštanja BiH zbog nebrige vlasti za njihove probleme.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Opozicija

25.12.2014 10:17

Pogresna adresa. Dzabe hodaju, jadan obezglavljen narod. Svi po kamen u ruku i polupati politicarima auta, prozore za Novu godinu . Pa neka i budu osudjeni dobice bolje uslove u zatvoru, bar gladni nece biti . Nije mi jasno koliko narod moze da trpi ponizenje. Svim ocu od 60 godina ne bi dao da place pred kamerama nego brate ako si nezadovoljan znas ko ti je kriv, dejstvuj po neprijatelju. Prvi dan ako ikad budem gladan gorice neki X5, X6 a mozda i neko u njemu .

ODGOVORITE
Name

bumerang

25.12.2014 10:38

Znaju li ovi šta uopšte hoće? Razbili su Jugoslaviju da bi imali ovaj današnji sistem. Sad im ovaj sistem za koji su se borili, ne valja. Isto tako, idu kod onih koji su ovdje i ustoličili ovaj sistem i održavaju ga evo 20 godina. Nadalje, Bakir, Čović, Lagumdžija, i mnogi drugi političari iz Federacije nisu u EU nego u Sarajevu!

ODGOVORITE
Name

Rubikon

25.12.2014 10:50

Samo da ne polete vojni avioni iz Hrvatske pa bombarduju kolonu ovih izbjeglica kao u jesen 1995 godine kod Petrovca.

ODGOVORITE
Name

Ibro

25.12.2014 10:52

Za opoziciju: I ja isto mislim da su otišli na pogrešnu adresu!Demonstracije ispred kuća,vila,vikendica,automobila,firmi koje drže lopovi !!!!

ODGOVORITE
Name

Ne lipši magarče do zelene trave

25.12.2014 11:20

Ibro, bi oni otišli demonstrirati u Sarajevo ali bi to bilo okarakterisano kao napad na Republikku Srpsku. Pošto ne žele nove medjuentitetske sukobe u BiH, odlučili su da se isele. Šta će sad ovi bagrovi zvani političari? Ostadoše bez raje. Nemaju u čije ime više uzimati kredite. Dakel u teškom su problemu. A ovi što su pošli vani pješaka, za deset godina će se vratiti u pustu BiH i otpočeti sve iz početka, bez smrada na funkcijama. DAkel dugoročno oni pobjedjuju.

ODGOVORITE
Name

ko napravi prvi korak, presao je pola puta

25.12.2014 18:51

Radnici se bore za svoja prava, ako.. tako i treba. Kako god to neko tumacio, ovi radnici nesto poduzimaju i ne povijaju glavu.

ODGOVORITE