Титов “Галеб” се издаје на 30 година

Ријечка Градска управа расписала је конкурс за 30-годишњу концесију за економско коришћење некадашњег Титовог брода "Галеб", који је сада заштићен као културно добро Хрватске.

Регион 25.12.2014 | 08:20
Титов “Галеб” се издаје на 30 година

У саопштењу Градске управе наведено је да процијењена вриједност концесије за 30 година износи 10,3 милиона евра, а према студији оправданости давања концесије, концесионар на Галебу треба да осигура музејски простор површине 507,10 квадратних метара, рекреациони центар, хостелски и хотелски смештај, ресторан, конгресни центар и бар.

Предвиђено је, такође, да концесионар треба да о свом трошку обави све радове на уређењу брода и привођењу намјени економског коришћења, без могућности повратка уложеног новца.

Уз то, радови морају да буду у складу с условима и уз сагласност Конзерваторског одељења у Ријеци, мјеродавног тијела Министарства културе Републике Хрватске, док пројект уређења треба дати на одобрење граду Ријеци.

Брод ће бити на везу на Ријечком лукобрану, конкурс је отворен до 24. марта 2015. године, а критеријум за избор биће најповољнија понуда.

Брод Галеб, на основу решења Министарства културе Републике Хрватске од 30. октобра 2006. године, припада културном добру, па је од 2011. године под трајном заштитом, у складу са Законом о заштити и очувању културних добара.

Коментари / 0

Оставите коментар