За изградњу "родитељске куће" дониран Ђоковићев побједнички рекет

Срђан Ђоковић, отац најбољег српског тенисера Новака Ђоковића, изјавио је на донаторској вечери за изградњу "родитељске куће" у Бањалуци да је ова породица донирала један од Новакових рекета са којим је играо на претходним турнирима на којима је побјеђивао.

Република Српска 25.12.2014 | 07:15
За изградњу "родитељске куће" дониран Ђоковићев побједнички рекет

"Увијек смо ту када треба помоћи, јер знамо како је бити неко ко нема средстава за нормалан живот, а нарочито дјеца која имају несрећно дјетињство", рекао је Срђан Ђоковић.

Он је подсјетио да потиче са Космета, те да тамо има пуно дјеце која пате од малигних болести и да породица Ђоковић са њима саосјећа, као и са обољелом дјецом на овим просторима.

Срђан Ђоковић каже да је "Новак тамо гдје су људи добре воље, као велики хуманиста", наводећи да малигна обољења не трпе диференцијацију, раслојавање међу људима и народима.

"То је болест која узима све људе и, нажалост, сву дјецу и хоћемо да пробамо да учинимо све да се опораве", истакао је Срђан Ђоковић.

Кабинет предсједника Републике Српске већ пету годину организује донаторско вече "С љубављу храбрим срцима", а ове године помоћ је намијењена изградњи родитељске куће за дјецу из Српске обољелу од малигних болести за коју је неопходно 800.000 КМ.

Позивом на број 1458 може се донирати једна марка за изградњу родитељске куће.

На Одјељењу дјечије хематоонкологије у Универзитетској Болници Клинички центар Бањалука тренутно се лијечи 17 дјеце обољеле од малигних болести. На праћењу и терапији одржавања се налази 34 дјеце. Укупан број лијечених у посљедњих 10 година је 178.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мирко

25.12.2014 07:41

Свака цаст предсједнице Додик...њима је најпотребнија помоц...зовите 1458...помозимо у изградњи куце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

25.12.2014 08:34

Ето бас це од тога да помогне дјеци и да угради коју циглу....смијесно као и цијели скуп који је висе промоција Милорада Додика него сврхе скупа.Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

25.12.2014 16:44

Ре Милос...ста лупас знас ли за сто се скупља новац...срамота је да тако размисљас...немас никог болесног у породици па лупас...смири се Бог таквима не праста...

ОДГОВОРИТЕ