Za izgradnju "roditeljske kuće" doniran Đokovićev pobjednički reket

Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, izjavio je na donatorskoj večeri za izgradnju "roditeljske kuće" u Banjaluci da je ova porodica donirala jedan od Novakovih reketa sa kojim je igrao na prethodnim turnirima na kojima je pobjeđivao.

Republika Srpska 25.12.2014 | 07:15
Za izgradnju "roditeljske kuće" doniran Đokovićev pobjednički reket

"Uvijek smo tu kada treba pomoći, jer znamo kako je biti neko ko nema sredstava za normalan život, a naročito djeca koja imaju nesrećno djetinjstvo", rekao je Srđan Đoković.

On je podsjetio da potiče sa Kosmeta, te da tamo ima puno djece koja pate od malignih bolesti i da porodica Đoković sa njima saosjeća, kao i sa oboljelom djecom na ovim prostorima.

Srđan Đoković kaže da je "Novak tamo gdje su ljudi dobre volje, kao veliki humanista", navodeći da maligna oboljenja ne trpe diferencijaciju, raslojavanje među ljudima i narodima.

"To je bolest koja uzima sve ljude i, nažalost, svu djecu i hoćemo da probamo da učinimo sve da se oporave", istakao je Srđan Đoković.

Kabinet predsjednika Republike Srpske već petu godinu organizuje donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", a ove godine pomoć je namijenjena izgradnji roditeljske kuće za djecu iz Srpske oboljelu od malignih bolesti za koju je neophodno 800.000 KM.

Pozivom na broj 1458 može se donirati jedna marka za izgradnju roditeljske kuće.

Na Odjeljenju dječije hematoonkologije u Univerzitetskoj Bolnici Klinički centar Banjaluka trenutno se liječi 17 djece oboljele od malignih bolesti. Na praćenju i terapiji održavanja se nalazi 34 djece. Ukupan broj liječenih u posljednjih 10 godina je 178.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mirko

25.12.2014 07:41

Svaka cast predsjednice Dodik...njima je najpotrebnija pomoc...zovite 1458...pomozimo u izgradnji kuce.

ODGOVORITE
Name

Milos

25.12.2014 08:34

Eto bas ce od toga da pomogne djeci i da ugradi koju ciglu....smijesno kao i cijeli skup koji je vise promocija Milorada Dodika nego svrhe skupa.Sramota.

ODGOVORITE
Name

mirko

25.12.2014 16:44

Re Milos...sta lupas znas li za sto se skuplja novac...sramota je da tako razmisljas...nemas nikog bolesnog u porodici pa lupas...smiri se Bog takvima ne prasta...

ODGOVORITE