Србија: Легализација марихуане на прољеће!

У ексклузивном интервјуу за Телеграф Рик Симпсон, један од највећих бораца на свету за легализацију марихуане у медицинске сврхе и човек који је уљем канабиса излечио више од 5.000 људи прича како је победио карцином коже када су га лекари отписали, али и како се због марихуане борио са полицијом, корумпираним судством, и како гласи права рецептура за његов лек, који је лакше направити од кафе.

Здравље 24.12.2014 | 22:00
Србија: Легализација марихуане на прољеће!

Чим је чуо да се у Београду организује трибина за легализацију марихуане у медицинске сврхе, Рик Симпсон, један од највећих бораца на свету за ову идеју и човек који је уљем канабиса излечио више од 5.000 људи допутовао је у српску престоницу.

Са екипом Телеграфа нашао се у опуштеној атмосфери једног престоничког ресторана, напомињући нам онако узгред да му је жао што за разлику од својих идеолошких колега чешког професора др Лумира Ондреја Хануша и канадског истраживача др Пола Хорнбија, пре трибине није стигао да обиђе Титов гроб.

Скоро у глас инострани гости београдске трибине за легализацију марихуане у медицинске сврхе потврђују да је Броз био један од оних моћника који су имали задатак да у име светске фармацеутске мафије забране овај вид коришћења канабиса – биљке, која према Риковим речима вековима доказано лечи најтеже облике рака, дијабетес, артериосклерозу, мултиплу склерозу, епилепсију, астму, псоријазу…

- Увек кажем људима – Канабис ће вас или излечити, или ћете схватити да је то најбољи лек који тренутно постоји на свету! – почиње причу за Телеграф непосредни Рик, самоуки лекар, иначе машински инжењер који је чудновати лек испробао, ни мање ни више него – на себи, и то након што му је пре 12 година дијагностикован најтежи облик рака коже!

- Било је то 2002. Лекари су ме отписали и то пошто су ми више пута безуспешно оперисали три пигментиране лезије на кожи лица. Кад год би их уклонили, оне би се поново вратиле и то још и инфициране! Пошто сам се годинама из хобија бавио изучавањем биљака, једног јутра сам се у купатилу гледајући у ране на лицу сетио студије Универзитета у Вирџинији у којој је писало да ТХЦ, активна компонента канабиса лечи рак.

Извадио сам раније спремљено уље од канабиса из ормарића и кануо неколико капи директно на ране – сећа се Рик.Према сопственом сведочанству, није осетио да се десило ишта епохално. Вратио је завоје на место, преко рана накапаних уљем и сачекао неколико дана.

- Након четири дана скинуо сам завоје и нисам могао да верујем шта видим! Рана више није било, а кожа ми је била ружичаста као код бебе! Истога тренутка почео сам да причам људима да сам излечио рак коже уљем од канабиса…

Сви су ми се смејали, а ево прошло је једанаест и по година, и рак се није вратио – објашњава нам насмејани Рик.

Међу хиљадама невероватних прича о људима које је излечио Симпсон издваја последњу, о 80-годишњем старцу који је са раком плућа био практично на самртничкој постељи.- Човек је био сав отечен од хемотерапије, са отвореним ранама на ногама и једва је дисао!

Након прогнозе лекара да ће живети највише 48 сати, код мене га је довео син. Пошто сам му препоручио да крене са терапијом уљем од канабиса, младић је отишао код очевог лекара. Овај је, разуме се, одбио да на тај начин лечи свог пацијента, те је младић напослетку узео од мене уље, натопио неки мали крекер и дао га оцу - прича нам Рик.

За свега пола сата наочиглед шокиране родбине која се већ била окупила око старчевог кревета како би га “испратила”, старац је најпре почео нормално да дише да би му се у току ноћи стање потпуно стабилизовало.- Лекари су убрзо “објаснили” да пред смрт, хоће тако на тренутак да се врате виталне функције…

Син је, међутим, истог јутра извео оца из болнице и забранио му да узима сва 24 прописана лека! Након шестонедељне терапије са уљем канабиса није му више био потребан инсулин, да би после три месеца био потпуно излечен и од рака! – каже Рик наглашавајући да нема старосне границе у коришћењу терапије уљем од канабиса и да истој могу да буду подвргнуте и бебе.

С обзиром на то да је Рику требала сировина за лек убрзо је почео да узгаја марихуану. Полиција му је упадала на посед четири пута у три године, а Канађанин нам напомиње и да у Северној Америци онима који јавно тврде да могу да излече рак прети казна затвора од пет до 40 година!

Симпсон је у затвору провео само четири дана, но и он му је, признаје, лакше пао од суђења 2005. у Канади, на којем је оптужен за узгајање, поседовање и продају марихуане.“Извукао” се са казном од 2.000 долара, иако му је у једном тренутку прећено с 12 година робије!- Најгоре од свега је било то што су поротници били људи чије сам најмилије лечио уљем од канабиса.

Чак је и судија знао да је све фарса! У једном тренутку ми је рекао и да би уместо да ме осуђују, требало да ме награде! Сви су знали, а нико ништа није могао да предузме! Чак нису дозволили ни да десет пацијената, које сам излечио од рака сведоче!

Нису дозволили ни лекарима да изађу на клупу, нити мени да изнесем гомилу медицинске документације о ефектима мог уља. Ако не знате шта значи “кукавички суд”, отиђите у Канаду и све ће вам бити јасно! – с узбуђењем прича Симпсон додајући да је Северна Америка, за разлику од Европе, тотално испраног мозга по питању легализације канабиса.Рик каже да никада у животу није продао ни грам траве.

Разочаран у Владу и корумпиране лекаре, све је поделио болесним људима, а рецепт за уље од канабиса поставио је на wеб страницу пхоениxтеарс.ца.Истичући да је лакше и брже направити ово уље него скувати кафу, Рик додаје да има много лажних уља која разни лопови продају под паролом да су његова. Симпсонов третман, међутим, састоји се од почетне дозе од неколико капи три пута дневно.- Уобичајена доза коју прописујем за рак је 60 грама унутар 90 дана.

Иначе, никада није касно да пацијент започне терапију уљем од канабиса. Не постоје изговори типа, “Касно је”… Ако ме питате да ли сам за пушење марихуане, рећи ћу вам да свакако није ефикасно као уље од канабиса, али да је научно доказано да људи који пуше марихуану живе шест година дуже од оних који не пуше – наводи Симпсон додајући да би све светске владе требало да дозволе својим грађанима да узгајају канабис и користе га у медицинске сврхе, као и да отворе апотеке у којима би они који немају где да га узгајају могли бесплатно да га набављају.

- Мало људи зна да је канабис коришћен стотинама година пре Исуса Христа као једно од најлековитијих средстава. У древним персијским религијским списима у којима су између осталог пописане најлековитије биљке, на првом месту нашао се баш канабис! – завршава причу са нама Рик добацујући нам на растанку да ће му највећа награда бити да види свет без рака:- Људи имају право на канабис, бесплатни лек који им је природа дала, а из чисте похлепе, медицински гангстери отели!

Више информација о легализацији марихуане у медицинске сврхе можете наћи на сајту хуманитарне организације “Лекализуј” лекализуј.рс и на њиховој Фејсбук страници.

Извор: Телеграф

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Небојша

25.12.2014 01:35

Треба је легализовати у медицинске сврхе! Читав спектар болести може да се лијечи, или да се барем ублаже симптоми. Проблем је у томе што смо ми конзервативно друштво и тешко прихватамо неке нове ствари иако у већини случајева буквално ништа не знамо о њима. Можда може помоћи. Одмоћи неће сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

29.12.2014 21:52

Најгоре је кад неко ко није медицински едукован нити се бави истраживањима да себи за право да даје паушалне оцене. Ко има памет схватиће да се иза приче о марихуани крије једна сасвим друга ''истина'', али то је за оне који ''виде мало даље''.

ОДГОВОРИТЕ