Провјерено: Поповић предсједник Партизана!

Миле Јовичић одустао од кандидатуре, Скупштина црно-белих у четвртак биће само формалност.

Фудбал 24.12.2014 | 21:40
Провјерено: Поповић предсједник Партизана!

Дилеме више нема – Зоран Поповић (на фотографији десно) биће нови председник Партизана. Власник фирме ЕМЦ И члан актуелног Управног одбора у четвртак ће бити изабран за наследника Драгана Ђурића, пошто је ноћ пред Скупштину црно-белих остао без противкандидата.

Досадашњи потпредседник Миле Јовичић одустао је од кандидатуре и то је предочио члановима владе клуба из Хумске 1на данашњем састанку, а како Сретен Николић, незванични кандидат Групе “Алберт Нађ” није ни члан највишег клупског тела, јасно је да је Поповићу отворен пут ка победи и да ће, сва је прилика, бити довољно да само један од 65 делегата гласа за његов избор.

Скупштина Партизана заказана је за четвртак у 16 часова на стадиону у Хумској 1, а одмах после избора на челну функцију, Поповић ће оформити нови Управни одбор, мада се већ сад зна ко ће му бити најближи сарадници. Функција потпредседника намењена је Љубиши Тумбаковићу, најтрофејнијем тренеру у историји клуба, који се враћа на Топчидерско брдо годину и по дана откако је напустио место спортског директора И отишао у Кину, а ово ће му бити трећи повратак на место успеха, други у руководећој улози, с обзиром да је током деведесетих и у првим годинама овог века два пута седео на клупи Парног ваљка као шеф струке.

Претпоставља се да ће друго потпредседничко место заузети Милорад Вучелић, дугогодишњи функционер Социјалистчке партије Србије, а што се тиче функције генералног секретара она ће бити укинута. Прецизније, уместо позиције којм је последњих година управљао Дарко Грубор уводи се нова функција – генералног директора, али још није прецизирано ко ће у њену фотељу, иако све указује да је она намењена једном од функционера владајуће Српске напредне странке.

Оно око чега нема недоумица јесте да ће после шестомесечне паузе Партиозан одмрзнути функцију спортског директора, кјоју је до лета обављаио Алберт Нађ. Његову улогу преузеће још један бивши ас црно-белихм, Драган Ћирић, који је у конкуренцјкји Ранка Стојића (дугогодишњем функционера Рада) И Ивана Томића (сада селектора омладимнске репрезентације Србије) добио предност,. Између осталог И због тога што Стојић, наводно, није био спреман да се одрекне пословних обавеза, а Томић има амбиције за тренерским послом у ФСС. Ћирић се после девет година враћа у Партизан, с обзиром да је у овом клубу завршио каријеру 2005, као члан генерације која је освојила титулу без пораза.

Зоран Поповић није желео да мења тренера првог тима, па ће тако Марко Николић наставити да води Парни ваљак, чим му истекне тромесечна суспензија изречемна поводом инцидената на утајкмици са Новоим Пазаром.

Коментари / 0

Оставите коментар