Provjereno: Popović predsjednik Partizana!

Mile Jovičić odustao od kandidature, Skupština crno-belih u četvrtak biće samo formalnost.

Fudbal 24.12.2014 | 21:40
Provjereno: Popović predsjednik Partizana!

Dileme više nema – Zoran Popović (na fotografiji desno) biće novi predsednik Partizana. Vlasnik firme EMC I član aktuelnog Upravnog odbora u četvrtak će biti izabran za naslednika Dragana Đurića, pošto je noć pred Skupštinu crno-belih ostao bez protivkandidata.

Dosadašnji potpredsednik Mile Jovičić odustao je od kandidature i to je predočio članovima vlade kluba iz Humske 1na današnjem sastanku, a kako Sreten Nikolić, nezvanični kandidat Grupe “Albert Nađ” nije ni član najvišeg klupskog tela, jasno je da je Popoviću otvoren put ka pobedi i da će, sva je prilika, biti dovoljno da samo jedan od 65 delegata glasa za njegov izbor.

Skupština Partizana zakazana je za četvrtak u 16 časova na stadionu u Humskoj 1, a odmah posle izbora na čelnu funkciju, Popović će oformiti novi Upravni odbor, mada se već sad zna ko će mu biti najbliži saradnici. Funkcija potpredsednika namenjena je Ljubiši Tumbakoviću, najtrofejnijem treneru u istoriji kluba, koji se vraća na Topčidersko brdo godinu i po dana otkako je napustio mesto sportskog direktora I otišao u Kinu, a ovo će mu biti treći povratak na mesto uspeha, drugi u rukovodećoj ulozi, s obzirom da je tokom devedesetih i u prvim godinama ovog veka dva puta sedeo na klupi Parnog valjka kao šef struke.

Pretpostavlja se da će drugo potpredsedničko mesto zauzeti Milorad Vučelić, dugogodišnji funkcioner Socijalistčke partije Srbije, a što se tiče funkcije generalnog sekretara ona će biti ukinuta. Preciznije, umesto pozicije kojm je poslednjih godina upravljao Darko Grubor uvodi se nova funkcija – generalnog direktora, ali još nije precizirano ko će u njenu fotelju, iako sve ukazuje da je ona namenjena jednom od funkcionera vladajuće Srpske napredne stranke.

Ono oko čega nema nedoumica jeste da će posle šestomesečne pauze Partiozan odmrznuti funkciju sportskog direktora, kjoju je do leta obavljaio Albert Nađ. Njegovu ulogu preuzeće još jedan bivši as crno-belihm, Dragan Ćirić, koji je u konkurencjkji Ranka Stojića (dugogodišnjem funkcionera Rada) I Ivana Tomića (sada selektora omladimnske reprezentacije Srbije) dobio prednost,. Između ostalog I zbog toga što Stojić, navodno, nije bio spreman da se odrekne poslovnih obaveza, a Tomić ima ambicije za trenerskim poslom u FSS. Ćirić se posle devet godina vraća u Partizan, s obzirom da je u ovom klubu završio karijeru 2005, kao član generacije koja je osvojila titulu bez poraza.

Zoran Popović nije želeo da menja trenera prvog tima, pa će tako Marko Nikolić nastaviti da vodi Parni valjak, čim mu istekne tromesečna suspenzija izrečemna povodom incidenata na utajkmici sa Novoim Pazarom.

Komentari / 0

Ostavite komentar