Недовољно средстава за пензионере

Премијер Републике Српске Жељком Цвијановић наставила је консултације о економској политици и буџету за наредну годину.

Република Српска 24.12.2014 | 21:21
Недовољно средстава за пензионере

За разлику од социјалних партнера Жељка Цвијановић је данас имала лакше и тише саговорнике преко пута стола. Након послодавац и синдикалаца на бужетеске преговоре стигли су и пензионери. Они који говоре у име скоро 250 хиљада пензионера, очекивано, не таласају много.

Предсједник Удружења пензионера Раде Ракуљ, по принципу дај  шта даш помирио се са предложеним. Очекује додатно већ обећано повећање пензија од један одсто почетком године. Иако је добио обећање да ће пензије и даље бити редовно исплаћиване имао је примједбу. Каже, да се из  буџета Српске не уплаћује довољан износ за исплату пензија.

" 319 милиона коштају посебна права у пензијско-инвалидском осигурању, а видјели сте тамо да је предвиђено 190 милиона. Влада ће се тиме у току године бавити и обећано нам је да након два мјесеца ако запне да ће реаговати ребслансом буџета", рекао је Ракуљ.

Примједби нису имали представници омладине и студената Републике Српске. Задовољни су приједлозима буџета и економске политике, јер су испоштовани сви њихови захтјеви.

"Влада ће са ИРБ-ом омогућити један грант за подстицање младих да покрену сопствена предузећа, а и да ће бити акценат на омладинске организације који долазе из руралних општина", рекао је Омладински савјет Републике Српске Милош Благојевић.

Након консултација са пензионерима и студентима из кабинета Жељке Цвијановић, стандардно, само кратко саопштење. О детаљима обрађених тема готово ни ријечи.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Цезар

24.12.2014 20:30

1% им је пуно. Не дајте им више од 0.4%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бурза

24.12.2014 20:55

Разлика измедју пензионера РС и радиоактивних цестица је у томе сто се пензионери РС брзе распадају. Срећан је пензионер и када пасе дјеталину а камоли када пронадје дјеталину са 4 листа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мокро и клизаво

24.12.2014 22:35

Илија Стеванчевић је цијело вријеме пројекат Милорада Додика. Основао је странку да одвуче гласаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

25.12.2014 07:01

За Ракуља има.

ОДГОВОРИТЕ