Nedovoljno sredstava za penzionere

Premijer Republike Srpske Željkom Cvijanović nastavila je konsultacije o ekonomskoj politici i budžetu za narednu godinu.

Republika Srpska 24.12.2014 | 21:21
Nedovoljno sredstava za penzionere

Za razliku od socijalnih partnera Željka Cvijanović je danas imala lakše i tiše sagovornike preko puta stola. Nakon poslodavac i sindikalaca na bužeteske pregovore stigli su i penzioneri. Oni koji govore u ime skoro 250 hiljada penzionera, očekivano, ne talasaju mnogo.

Predsjednik Udruženja penzionera Rade Rakulj, po principu daj  šta daš pomirio se sa predloženim. Očekuje dodatno već obećano povećanje penzija od jedan odsto početkom godine. Iako je dobio obećanje da će penzije i dalje biti redovno isplaćivane imao je primjedbu. Kaže, da se iz  budžeta Srpske ne uplaćuje dovoljan iznos za isplatu penzija.

" 319 miliona koštaju posebna prava u penzijsko-invalidskom osiguranju, a vidjeli ste tamo da je predviđeno 190 miliona. Vlada će se time u toku godine baviti i obećano nam je da nakon dva mjeseca ako zapne da će reagovati rebslansom budžeta", rekao je Rakulj.

Primjedbi nisu imali predstavnici omladine i studenata Republike Srpske. Zadovoljni su prijedlozima budžeta i ekonomske politike, jer su ispoštovani svi njihovi zahtjevi.

"Vlada će sa IRB-om omogućiti jedan grant za podsticanje mladih da pokrenu sopstvena preduzeća, a i da će biti akcenat na omladinske organizacije koji dolaze iz ruralnih opština", rekao je Omladinski savjet Republike Srpske Miloš Blagojević.

Nakon konsultacija sa penzionerima i studentima iz kabineta Željke Cvijanović, standardno, samo kratko saopštenje. O detaljima obrađenih tema gotovo ni riječi.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Cezar

24.12.2014 20:30

1% im je puno. Ne dajte im više od 0.4%.

ODGOVORITE
Name

burza

24.12.2014 20:55

Razlika izmedju penzionera RS i radioaktivnih cestica je u tome sto se penzioneri RS brze raspadaju. Srećan je penzioner i kada pase djetalinu a kamoli kada pronadje djetalinu sa 4 lista

ODGOVORITE
Name

Mokro i klizavo

24.12.2014 22:35

Ilija Stevančević je cijelo vrijeme projekat Milorada Dodika. Osnovao je stranku da odvuče glasače.

ODGOVORITE
Name

Zoran

25.12.2014 07:01

Za Rakulja ima.

ODGOVORITE