АБА: Не може Партизан, може Металац!

Хиљаду навијача могло да ужива у још једној ултра неизвесној завршници.

Кошарка 24.12.2014 | 20:40
АБА: Не може Партизан, може Металац!

После пораза од Задра, Металац је пред својим навијачима успео да савлада другопласирану подгоричку Будућност са 70:69 (17:14, 12:16, 21:18, 20:21) и на тај начин је дошао до пете победе у сезони (у којој су лагано могли да имају и десет, али им недостатак искуства то није допустио). За Будућност, ово је тек трећи пораз, али су њиме остали без много шанси за прво место пред плејоф.

Ваљевчани су боље отворили меч па су на прву паузу отишли са три поена предности. Будућност је постигла свега 14 поена за то време, пошто је одбрана домаћег тима функционисала готово савршено; паметно је фаулирала, није пуштала лаке тројке, а ни шут није служио Подгоричане баш најбоље.

И у другој четвртини су одбране биле боље од напада, али се ту Будућност мало боље снашла, па се на полувреме отишло при резултату 30:29 за црногорску екипу.

У трећем делу наставила се игра кош за кош па се на последњи дужи одмор отишло при резултату 50:48 за Металац, после сјајних поена које је при самом крају постигао Никола Малешевић на асистенцију имењака Оташевића.

Јевтовић је добро почео последњу деоницу за свој тим пошто је повећао предност, након неколико промашаја гостију из Подгорице. Његових седам поена заредом било је заслужно за повећање резултата на 56:49, да би се после тога црногорска екипа вратила у игру са неколико добрих и брзих напада. Суад Шеховић је очајно отворио последњи део игре, да би на четири минута до краја погодио врло битну тројку и тако опет вратио меч у егал (60:59).

Опет се у Хали спортова ушло у невероватно неизвесну завршницу, а у њој се мало боље снашла домаћа екипа, пошто је после неколико размењених поена под кошем, на линију слободних бацања отишао Марко Љубичић због глупог фаула Омара Кука. Једно је погодио, друго вероватно намерно промашио и донео својој екипи велику победу.

Најбољи у тиму Металца био је опет Никола Јевтовић са 17 поена и седам скокова, док је са друге стране поново блистао Рејнолдс са 19 поена и четири асистенције, без промашаја за два. Будућност је слабо играла под кошем, имала је само 24 скока, док је домаћи тим скупио седам више, три офанзивна.

Коментари / 0

Оставите коментар