ABA: Ne može Partizan, može Metalac!

Hiljadu navijača moglo da uživa u još jednoj ultra neizvesnoj završnici.

Košarka 24.12.2014 | 20:40
ABA: Ne može Partizan, može Metalac!

Posle poraza od Zadra, Metalac je pred svojim navijačima uspeo da savlada drugoplasiranu podgoričku Budućnost sa 70:69 (17:14, 12:16, 21:18, 20:21) i na taj način je došao do pete pobede u sezoni (u kojoj su lagano mogli da imaju i deset, ali im nedostatak iskustva to nije dopustio). Za Budućnost, ovo je tek treći poraz, ali su njime ostali bez mnogo šansi za prvo mesto pred plejof.

Valjevčani su bolje otvorili meč pa su na prvu pauzu otišli sa tri poena prednosti. Budućnost je postigla svega 14 poena za to vreme, pošto je odbrana domaćeg tima funkcionisala gotovo savršeno; pametno je faulirala, nije puštala lake trojke, a ni šut nije služio Podgoričane baš najbolje.

I u drugoj četvrtini su odbrane bile bolje od napada, ali se tu Budućnost malo bolje snašla, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 30:29 za crnogorsku ekipu.

U trećem delu nastavila se igra koš za koš pa se na poslednji duži odmor otišlo pri rezultatu 50:48 za Metalac, posle sjajnih poena koje je pri samom kraju postigao Nikola Malešević na asistenciju imenjaka Otaševića.

Jevtović je dobro počeo poslednju deonicu za svoj tim pošto je povećao prednost, nakon nekoliko promašaja gostiju iz Podgorice. Njegovih sedam poena zaredom bilo je zaslužno za povećanje rezultata na 56:49, da bi se posle toga crnogorska ekipa vratila u igru sa nekoliko dobrih i brzih napada. Suad Šehović je očajno otvorio poslednji deo igre, da bi na četiri minuta do kraja pogodio vrlo bitnu trojku i tako opet vratio meč u egal (60:59).

Opet se u Hali sportova ušlo u neverovatno neizvesnu završnicu, a u njoj se malo bolje snašla domaća ekipa, pošto je posle nekoliko razmenjenih poena pod košem, na liniju slobodnih bacanja otišao Marko Ljubičić zbog glupog faula Omara Kuka. Jedno je pogodio, drugo verovatno namerno promašio i doneo svojoj ekipi veliku pobedu.

Najbolji u timu Metalca bio je opet Nikola Jevtović sa 17 poena i sedam skokova, dok je sa druge strane ponovo blistao Rejnolds sa 19 poena i četiri asistencije, bez promašaja za dva. Budućnost je slabo igrala pod košem, imala je samo 24 skoka, dok je domaći tim skupio sedam više, tri ofanzivna.

Komentari / 0

Ostavite komentar