Видео: Е, тако то раде навијачи Унион Берлина!

Прве године било их је 89, а прексиноћ на 12. издању чак 27.500. Купили су карте и на трибинама и терену певали песме...

Фудбал 25.12.2014 | 09:00
Видео: Е, тако то раде навијачи Унион Берлина!

Пре десет година Унион Берлин, данас члан Цвајте, опстао је захваљујући навијачима који су масовно давали крв па њеном продајом спасли клуб банкрота. Потом су берлинском клубу „физички” помогли у реновирању стадиона како би се добила лиценца за друголигашки ранг, да би 2012. године хиљаде чланова купило деонице и помогло у осигуравању средстава за изградњу новог стадиона.

Тај нови стадион зове се „Кућа старог шумара”, има капацитет за 21.717 људи и прексиноћ је био испуњен до последњег места. Не, није се играо фудбал, није било тренинга, нити је био било какав концерт... Више од двадесет хиљада навијача купило је карте и окупило се на трибинама и терену како би 90 минута певали божићне песме, а за крај пркосно отпевали и клупску химну. И показали су свима да романтика још увек постоји у модерном фудбалу, те да нема ничег лепшег од чињенице да клуб припада онима који га воле без интереса.

Иначе, ова божићна чаролија већ је традиционална код навијача Униона. Покренуло ју је неколико њих 2003. године. Како су казали, тада су се после утакмице растали, а да нису једни другима честитали Божић. Одлучили су да се окупе и певају божићне песме на стадиону. Прве године било их је 89, а прексиноћ на 12. издању – 27.500!

Ако већ не знаш да смислиш нешто ново и оригинално, онда барем можеш да препишеш рецепт. То важи за навијаче Црвене звезде, Партизана, Војводине, нишког и крагујевачког Радничког и осталих српских клубова који грцају у финансијским проблемима.

Коментари / 0

Оставите коментар