Video: E, tako to rade navijači Union Berlina!

Prve godine bilo ih je 89, a preksinoć na 12. izdanju čak 27.500. Kupili su karte i na tribinama i terenu pevali pesme...

Fudbal 25.12.2014 | 09:00
Video: E, tako to rade navijači Union Berlina!

Pre deset godina Union Berlin, danas član Cvajte, opstao je zahvaljujući navijačima koji su masovno davali krv pa njenom prodajom spasli klub bankrota. Potom su berlinskom klubu „fizički” pomogli u renoviranju stadiona kako bi se dobila licenca za drugoligaški rang, da bi 2012. godine hiljade članova kupilo deonice i pomoglo u osiguravanju sredstava za izgradnju novog stadiona.

Taj novi stadion zove se „Kuća starog šumara”, ima kapacitet za 21.717 ljudi i preksinoć je bio ispunjen do poslednjeg mesta. Ne, nije se igrao fudbal, nije bilo treninga, niti je bio bilo kakav koncert... Više od dvadeset hiljada navijača kupilo je karte i okupilo se na tribinama i terenu kako bi 90 minuta pevali božićne pesme, a za kraj prkosno otpevali i klupsku himnu. I pokazali su svima da romantika još uvek postoji u modernom fudbalu, te da nema ničeg lepšeg od činjenice da klub pripada onima koji ga vole bez interesa.

Inače, ova božićna čarolija već je tradicionalna kod navijača Uniona. Pokrenulo ju je nekoliko njih 2003. godine. Kako su kazali, tada su se posle utakmice rastali, a da nisu jedni drugima čestitali Božić. Odlučili su da se okupe i pevaju božićne pesme na stadionu. Prve godine bilo ih je 89, a preksinoć na 12. izdanju – 27.500!

Ako već ne znaš da smisliš nešto novo i originalno, onda barem možeš da prepišeš recept. To važi za navijače Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, niškog i kragujevačkog Radničkog i ostalih srpskih klubova koji grcaju u finansijskim problemima.

Komentari / 0

Ostavite komentar