РМ: Ако уђемо у ЛШ, бициклом ћу до Галиције!

Роберто Манћини жели с Интером направити оно што је направио прије 10 година, али свјестан је да то неће бити лако.

Фудбал 25.12.2014 | 08:20
РМ: Ако уђемо у ЛШ, бициклом ћу до Галиције!

Манћини је преузео клупу Интера недавно и покушава да врати клубу стари сјај. За почетак, челници клуба желе пласман у Лигу шампиона. О много чему је говорио у интервјуу за Ла Газету дело Спорт.

“Ако бисмо изборили ЛШ, а ја искрено вјерујем да хоћемо, онда бих бициклом ишао до катедрале у Сантјаго де Компостели (у Галицији)”, казао је Манћини, а ако вас баш занима на шта је спреман - удаљеност од Милана до шпанског града је 1870 км.

“Тешко је, али није немогуће. Надам се да ћу поновити оно што сам направио с Интером прије 10 година. Треба времена и пуно посла. Требамо јасан план. Али, ова екипа има снаге за побједе. Рекао сам то и опет ћу рећи”, додаје италијански стручњак.

Највећи проблем?

“У првенству постоје екипе чији играчи годинама играју заједно. Наравно, мислим на Јуве, Рому, па и Милан и Наполи”.

“Тешко је преузети неку екипу током сезоне. Потребно је постепено упознавати ситуацију и играче. Сада ми је много теже него што је било прије десет година. Ипак, момци добро прихватају моје идеје”, истиче бивши тренер Манчестер Ситија.

Алесио Ћерћи је једна од жеља Манћинија.

“Ћерћи је јак играч који може бити користан свакој екипи. Мислим да је јасно ставио до знања да жели натраг у Италију. Нама је главни циљ проначи крилне играче, али пратићемо развој ситуације”.

Лавеци?

“У фудбалу се свашта може догодити. Он је права звијезда, има искуство играња у Серији А, али ПСЖ рачуна на њега”.

Мохамед Салах?

“Врло занимљив и млад играч”.

Иван Перишић?

“Да, свиђа ми се играч и уклапа се у мој Интер, али овај трансфер је такође тешко остварити”.

Шта ако Интер ипак не уђе у Лигу шампиона?

“Неће бити крај свијета, не треба драматизовати. Покушаћемо и урадити све, што је могуће и немогуће”.

Дотакао се Манћини и Марија Балотелија…

“Надам се да ће добро прославити празнике, те да ће се вратити у најбољу форму. Ако буде на врхунцу, наравно да га желим у свом клубу. Ко не би желио? Ипак, све је на њему”.

С ким сте пили најбоље вино?

“С Фергусоном. Славили смо на Олд Трафорду са 6:1. Био је јако љут, написао је у својој књизи да му је то најтежи пораз у каријери. Али увијек је имао изврсна вина. Тада ме је лично позвао и почастио вином”.

Коментари / 0

Оставите коментар