RM: Ako uđemo u LŠ, biciklom ću do Galicije!

Roberto Manćini želi s Interom napraviti ono što je napravio prije 10 godina, ali svjestan je da to neće biti lako.

Fudbal 25.12.2014 | 08:20
RM: Ako uđemo u LŠ, biciklom ću do Galicije!

Manćini je preuzeo klupu Intera nedavno i pokušava da vrati klubu stari sjaj. Za početak, čelnici kluba žele plasman u Ligu šampiona. O mnogo čemu je govorio u intervjuu za La Gazetu delo Sport.

“Ako bismo izborili LŠ, a ja iskreno vjerujem da hoćemo, onda bih biciklom išao do katedrale u Santjago de Komposteli (u Galiciji)”, kazao je Manćini, a ako vas baš zanima na šta je spreman - udaljenost od Milana do španskog grada je 1870 km.

“Teško je, ali nije nemoguće. Nadam se da ću ponoviti ono što sam napravio s Interom prije 10 godina. Treba vremena i puno posla. Trebamo jasan plan. Ali, ova ekipa ima snage za pobjede. Rekao sam to i opet ću reći”, dodaje italijanski stručnjak.

Najveći problem?

“U prvenstvu postoje ekipe čiji igrači godinama igraju zajedno. Naravno, mislim na Juve, Romu, pa i Milan i Napoli”.

“Teško je preuzeti neku ekipu tokom sezone. Potrebno je postepeno upoznavati situaciju i igrače. Sada mi je mnogo teže nego što je bilo prije deset godina. Ipak, momci dobro prihvataju moje ideje”, ističe bivši trener Mančester Sitija.

Alesio Ćerći je jedna od želja Manćinija.

“Ćerći je jak igrač koji može biti koristan svakoj ekipi. Mislim da je jasno stavio do znanja da želi natrag u Italiju. Nama je glavni cilj pronači krilne igrače, ali pratićemo razvoj situacije”.

Laveci?

“U fudbalu se svašta može dogoditi. On je prava zvijezda, ima iskustvo igranja u Seriji A, ali PSŽ računa na njega”.

Mohamed Salah?

“Vrlo zanimljiv i mlad igrač”.

Ivan Perišić?

“Da, sviđa mi se igrač i uklapa se u moj Inter, ali ovaj transfer je takođe teško ostvariti”.

Šta ako Inter ipak ne uđe u Ligu šampiona?

“Neće biti kraj svijeta, ne treba dramatizovati. Pokušaćemo i uraditi sve, što je moguće i nemoguće”.

Dotakao se Manćini i Marija Balotelija…

“Nadam se da će dobro proslaviti praznike, te da će se vratiti u najbolju formu. Ako bude na vrhuncu, naravno da ga želim u svom klubu. Ko ne bi želio? Ipak, sve je na njemu”.

S kim ste pili najbolje vino?

“S Fergusonom. Slavili smo na Old Trafordu sa 6:1. Bio je jako ljut, napisao je u svojoj knjizi da mu je to najteži poraz u karijeri. Ali uvijek je imao izvrsna vina. Tada me je lično pozvao i počastio vinom”.

Komentari / 0

Ostavite komentar