Брамерц одбацио тврдње Шешеља

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц одбаци тврдње Војислава Шешеља да је Брамерц "продужена рука хрватског режима и бриселске администрације".

Србија 24.12.2014 | 18:04
Брамерц одбацио тврдње Шешеља

Одбацујући као "неосновану" и Шешељеву оптужбу да он злоупотребљава положај главног тужиоца, Брамерц је поновио захтев да расправно веће опозове одлуку о привременом ослобађању Шешеља и лидеру Српске радикалне странке нареди да се врати у судски притвор у Схевенингену.

Као основу за то, Брамерц је навео Шешељеве "поновљене изјаве да се добровољно неће вратити у Трибунал; претње људима који сарађују са Тужилаштвом; изјаве које су увредљиве за жртве и изјаве које доводе у питање хуманитарне бриге произашле из његовог здравственог стања".

Главни хашки тужилац, тиме је одбацио и Шешељев позив расправном већу да Брамерца "због недозвољеног понашања" казни и изложи га "ригорозним дисциплинским мерама".

Шешељ "не само да није демантовао своје изјаве...него се њима није ни бавио. У складу с тим, он не нуди ништа што би поткопало основу за захтев Тужилаштва и ништа што би подржало његову тврдњу о неприличном понашању тужиоца", пише у данашњем Брамерцовом поднеску.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сенад

24.12.2014 21:01

А јал вас тај Шешељ све прави будалама па то је стварно за неповјеровати. Зар је могуце да један човјек мозе сам да се бори са највећим правницима свијета и да их јос овако вуче за нос. Е јаки сте ми ви правници мој Брамерцу и ти а и остали у Хагу. Стамота за медјународни правни систем

ОДГОВОРИТЕ
Name

дирка

24.12.2014 21:22

Човек ником није нанио зло и треба га ослободити а не држати иза браве због политичких циљева неких бјелосветских бараба. Ја нисам нашао ни једну неистину у његовим ријечима, чак шта више свака му је била на мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

25.12.2014 11:08

Сенаде није Војо питар са Бас царсије.Мало се распитај или процитај о његовој струцној спреми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

25.12.2014 15:56

За СЕНАДА; др. Војислав Шешељ је био најмлађи доктор наука. Када га је Тито позвао и рекао му: "Честитам докторе" он је њму одговорио: "Хвала мајсторе" и ни крив ни дужан заглавио у затвор мада није ништа слагао. У Хагу су нешто много "омекшали". Врло занимљиво. Ваљда су сконтали да их је 12 година вукао за нос. Све ово што сам написао се зове образованост и супериорна интелигенција.

ОДГОВОРИТЕ