Bramerc odbacio tvrdnje Šešelja

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc odbaci tvrdnje Vojislava Šešelja da je Bramerc "produžena ruka hrvatskog režima i briselske administracije".

Srbija 24.12.2014 | 18:04
Bramerc odbacio tvrdnje Šešelja

Odbacujući kao "neosnovanu" i Šešeljevu optužbu da on zloupotrebljava položaj glavnog tužioca, Bramerc je ponovio zahtev da raspravno veće opozove odluku o privremenom oslobađanju Šešelja i lideru Srpske radikalne stranke naredi da se vrati u sudski pritvor u Sheveningenu.

Kao osnovu za to, Bramerc je naveo Šešeljeve "ponovljene izjave da se dobrovoljno neće vratiti u Tribunal; pretnje ljudima koji sarađuju sa Tužilaštvom; izjave koje su uvredljive za žrtve i izjave koje dovode u pitanje humanitarne brige proizašle iz njegovog zdravstvenog stanja".

Glavni haški tužilac, time je odbacio i Šešeljev poziv raspravnom veću da Bramerca "zbog nedozvoljenog ponašanja" kazni i izloži ga "rigoroznim disciplinskim merama".

Šešelj "ne samo da nije demantovao svoje izjave...nego se njima nije ni bavio. U skladu s tim, on ne nudi ništa što bi potkopalo osnovu za zahtev Tužilaštva i ništa što bi podržalo njegovu tvrdnju o nepriličnom ponašanju tužioca", piše u današnjem Bramercovom podnesku.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Senad

24.12.2014 21:01

A jal vas taj Šešelj sve pravi budalama pa to je stvarno za nepovjerovati. Zar je moguce da jedan čovjek moze sam da se bori sa najvećim pravnicima svijeta i da ih jos ovako vuče za nos. E jaki ste mi vi pravnici moj Bramercu i ti a i ostali u Hagu. Stamota za medjunarodni pravni sistem

ODGOVORITE
Name

dirka

24.12.2014 21:22

Čovek nikom nije nanio zlo i treba ga osloboditi a ne držati iza brave zbog političkih ciljeva nekih bjelosvetskih baraba. Ja nisam našao ni jednu neistinu u njegovim riječima, čak šta više svaka mu je bila na mjestu.

ODGOVORITE
Name

rodjo

25.12.2014 11:08

Senade nije Vojo pitar sa Bas carsije.Malo se raspitaj ili procitaj o njegovoj strucnoj spremi.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

25.12.2014 15:56

Za SENADA; dr. Vojislav Šešelj je bio najmlađi doktor nauka. Kada ga je Tito pozvao i rekao mu: "Čestitam doktore" on je njmu odgovorio: "Hvala majstore" i ni kriv ni dužan zaglavio u zatvor mada nije ništa slagao. U Hagu su nešto mnogo "omekšali". Vrlo zanimljivo. Valjda su skontali da ih je 12 godina vukao za nos. Sve ovo što sam napisao se zove obrazovanost i superiorna inteligencija.

ODGOVORITE