Ухапшен и пуковник ВС због мита

Војнобезбедносна агенција поднела је пријаве против шест особа осумњичених за примање и давање мита, а међу осумњиченима је и један пуковник.

Србија 24.12.2014 | 16:23
Ухапшен и пуковник ВС због мита

Кривичном пријавом је обухваћено шест особа, од којих су четири професионална припадника Министарства одбране и Војске Србије, један пензионисани припадник Министарства одбране и један цивил.

Првоосумњичени је пуковник С.Б. из Управе за кадрове Министарства одбране, који се терети да је у више наврата примио мито како би на основу службеног положаја и у оквиру својих службених овлашћења остварио утицај на решавање статусних питања и запошљавања у Министарству одбране и Војсци Србије.

За иста кривична дела осумњичени су и подофицир Војске Србије С.М. и пензионисани припадник Министарства одбране М.Г, док се подофицири Војске Србије С.В. и Г.М. и цивил П.Ц. сумњиче за трговину утицајем.

Првоосумњичени је након полицијског задржавања данас, уз кривичну пријаву, предат вишем јавном тужиоцу у Београду, док су остали осумњичени пуштени да се бране са слободе.

Министар одбране Братислав Гашић рекао је да то министаство и ВБА континуирано раде на сузбијању корупције и криминала и у својим редовима тако да ниједан припадник ВС, који се на било који начин огреши о закон, неће бити привилегован или сачуван.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар