Зека каже: Не треба ми функција!

Жарко Зечевић одговара на оптужбе да је вођа "пучиста" на кандидационим Зборовима и демантује да ће се вратити у Партизан као функционер. "Само сам био део већине која је за промене у Партизану. Огромне већине", каже за МОНДО.

Фудбал 24.12.2014 | 18:20
Зека каже: Не треба ми функција!

Догађаји са кандидационих зборова уочи Изборне скупштине ФК Партизана (25. децембар, 16 сати) изазвали су тектонске потресе у јавности наклоњеној црно-белих.

Практично, у уторак је у фискултурној сали на стадиону у Хумској, месту где су бирани нови делегати Скупштине Партизана, дошло до велеобрта. Од тог тренутка, струја наклоњена Зорану Поповићу постала је фаворит на изборима, док је она окупљена око Милета Јовичића, иако је изгледало да држи све у својим рукама, одједном добила споредну улогу.

Многи су заслуге за такав развој ситуације приписали некадашњем генералном секретару "парног ваљка" Жарку Зечевићу. Бивши челник фудбалског клуба за МОНДО износи став поводом оптужби да је вођа "пучиста" у Партизану.

"Прво. Јуче није победила никаква 'Зечевићева струја', као што желе да се прикаже у јавности. Само сам био део већине која је за промене у Партизану. Огромне већине. Ништа више од тога", почео је Зечевић.

"Друго. Не враћам се у Партизан! Никада из њега нисам ни одлазио. У њему сам 50 година, што као играч, што као функционер. Из породице никада не можеш да одеш, само можеш да будеш активан или пасиван учесник".

Зечевић каже да неће прихватити ниједну функцију у клубу.

"Треће. Не занимају ме функције у Партизану и не прихватам никакву функцију у Партизану, осим да будем члан Скупштине јер сам изабран на Зборовима да будем делегат у Скупштини".

На зборовима у уторак, према речима Зечевића, била је присутна само једна партија, црно-бела!

"Четврто. Сви који су били присутни на оба Збора су били љубитељи црно-беле боје и припадници црно-беле партије. Ко је политички ангажован и у којој је партији ме уопште не интересује".

Замољен да прокоментарише тврдње појединих чланова Управног одбора (који заседа) да резултати зборова противправни и да крше Статут ФК Партизан, Зечевић одговара:

"Нисам правник и не могу да говорим о томе. Ако је Надзорни одбор, у којем седе врхунски правници верификовао одлуке, онда у њих не би требало да сумњамо", рекао је Жарко Зечевић.

Коментари / 0

Оставите коментар